'Enerji çözümleri çalıştayı', İSTE´de yapıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi´nin (İSTE) düzenlediği 'Türkiye enerji çözümleri çalıştayı', uzman akademisyen, araştırmacı, sanayici ve bürokratların katılımıyla yapıldı.

Nesrin Geyik/İskenderun

 İki gün süren çalıştayda, üç oturum ve bir panel yapıldı, Türkiye´nin enerji sorunları ve çözüm önerileri sunuldu.
Prof. Dr. Arif Hepbaşlı´nın yürütücülüğündeki ilk oturumda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta, “Türkiye Yenilenebilir Enerji Görünümü ve Yeni Trendler” konulu sunum yaptı. Usta, sunumunda, Dünya´da ve Türkiye´de enerji kullanımları hakkında bilgileri paylaştı. Kanada Ontario Institute of Technology (UOIT) Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer de, çalıştayın Türkiye için bir yol haritası olacağını söyledi. Türkiye´nin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak enerji çözümleri getirmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Dinçer, ülke olarak enerji teknolojilerine hâkim olunması gerektiğini ifade ederek, Türkiye´nin silah ve savunma sanayisindeki çalışmalarını iyi bulduğunu söyledi. Dinçer, 'Bu çalışmaların daha da artırılması gerekiyor. Olayın sadece savunma boyutu değil, enerji boyutu, tıp boyutu gibi bütün boyutlara taşınması ve bunların tamamen entegre boyutta ülkenin teknolojik kabiliyetlerini kazanacak şekilde birlikte çalışması gerekiyor' dedi. EÜAŞ (Elektrik Üretim Anonim Şirketi) Genel Müdürü İzzet Alagöz ise “Dünya ve Türkiye Enerji Görünümü, Dünya Enerji Piyasasında Bir Oyuncu Olarak Türkiye” konulu sunumla enerji sektörünün bilinmeyenleri ve Türkiye´de enerji sektörünü anlattı. İSTE Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu da çalıştayda yaptığı konuşmada, dünyai ve ülkemizdeki nükleer enerji, çevresel faktörler ve nükleer santrallerin katkıları hakkında bilgi paylaştı. Türkiye´de 61´i aktif 81 teknopark olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kadir Aydın de, teknoparkların üniversite-sanayi işbirliği ve enerji alanında bilimsel ve teknolojik projelerin geliştirilmesi için önemli olduğunu anlattı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli, savunma sanayi ve malzemeleri hakkında; Alper Isıl İşlem A.Ş Genel Müdürü Hasan Çep ve Vestas Türkiye Operasyon Müdürü Şahin Arıöz, Hatay ve Türkiye´nin potansiyel enerji çözümlerine yaklaşımlarını katılımcılarla paylaştı.
Üniversitenin öncelikli araştırma alanlarından birinin ‘enerji´ olduğunu belirten İSTE Rektörü Türkay Dereli, çalıştayın açılışında konuşmada, 'Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, Enerji Enstitüsü ve konuya odaklanan araştırmacılarla bilimsel ve teknolojik projeler üretiyoruz. Öğrenci topluluklarımız da elektrikli ve hidrojen enerjisi ile çalışan otomobil üretimi projeleri ile sürece katkı yapıyor. Çalıştayın ülkenin enerji alanındaki gelecek stratejilerinin üretilmesinde önemli bir işlev üstleneceğine inanıyorum'” dedi. Çalıştaya katılanlar yörenin tarihi ve doğal güzelliklerine sahip bölgeleri de ziyaret etti.



İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

Vakıf destekçileri, engelli çocuklar için koştu

Pac Meydanı'na 'rezerv alan' kararı

Kozaklı'da orman yangını kontrol altına alındı

Atatürkçü düşünce, gecede buluştu

Muhammed Önder, İskenderun Kaymakamı

Sanayi esnafının verileri çıkartılacak

Standart dışı beton ve çeliğe ceza

Sanayide 'yola park' tartışması

Sanayi esnafının sorunları görüşüldü

İMYO inşaatı bağışlarla yükseliyor

"Güler yüzlü hikayeler" yayımlandı

Nardüzü'nde Cumhuriyet turnuvası

Biz hala buradayız Sergisi’ kapısını açtı

"Atatürk ve Cumhuriyet" Sergisi

En büyük bayramın 101. yılı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55