Tarih: 21.07.2017 16:28

Engellilere girişimcilik eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

 Bu kapsamda Doğu Akdeniz ABİGEM Direktörü KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni İdil Teoman, engelli bireylere yönelik girişimcilik eğitimi verdi. 

Eğitim ile dezavantajlı kesim arasında yer alan engellilerin sosyal uyumunun arttırılması ile istihdam edilebilirliliği de destekleniyor. Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı ile 12 ay boyunca uygulanacak olan proje kapsamında, 100 engelliye, Girişimcilik Temel Muhasebe, İngilizce, Bilgisayar kursları verilmesi programa alınmıştı.
Ayrıca İskenderun´da Engeller Kalkıyor Projesi kapsamında İskenderun´daki engelli bireylerin yaşam standartlarını arttırmaya yönelik yenilikçi faaliyetler ortaya koyma, engellilerin iş gücü piyasasında yer almasını sağlayacak eğitimler verme, kamu ve özel sektörde engelli bireylerin istihdamına yönelik bilinç oluşturma, eğitime katılan kursiyerlerin KOSGEB tarafından bilgilendirilmesinin sağlanması kursiyerleri motive edici ve özgüvenlerini arttırıcı psikolojik danışmanlık hizmetleri sağlaması da hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —