Engellilere tekerlekli sandalye

Samandağ Alil ve Acizleri Koruma Derneği ile İskenderun Samandağlılar Derneği işbirliği ve Mersin'de yaşayan iş kadınının katkısıyla 3 engelli bireye akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye edildi.

HATAY 29.12.2022 07:21:00 0
Engellilere tekerlekli sandalye

İskenderun/SES
 Deniz sitesinde Kardelen İkizler Restaurant’ta düzenlenen etkinlikle teslim edilen sandalyeler, engellileri sevindirdi. Sandalyeler, Samandağ Alil ve Acizleri Koruma Derneği Başkanı Vedia Can, İskenderun Samandağlılar Derneği Başkanı Süleyman Miçooğulları tarafından teslim edildi. 

Etkinlikte konuşan Miçooğulları, dernek olarak İskenderun ve Samandağ’daki hemşehrilerine destek olmak için sosyal yardımlarda bulunduklarını ifade etti. Miçooğulları, “Mersinli Nimet Çalış, ihtiyaç sahibi engelli bireylere destek olabilmek için bizimle iletişime geçti. Biz de üç vatandaşa Nimet Çalış'ın finansmanıyla akülü araç teslim ettik" dedi. 

Can da 30 yıldır engelli bireylerin kendi kendine yetebilmeleri ve yaşamlarını bağımsız sürdürebilmeleri için çalışma yaptıklarını söyledi. Can, "Müracaat eden tüm engellilerimize el uzatmaya çalıştık. Bir kişinin hayatına dokunmak önemli. Özellikle mağdur insanın hayatına dokunulması, onun hayatı değiştirir. Engelliler, son sistem pratik engelli araçları sayesinde kimseye muhtaç olmadan hareket edebilecek. Bağımsız bir hayatları olacak" diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: Engellilere tekerlekli sandalye

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00