Tarih: 18.02.2023 18:16

Enkaz kaldırma başlatılacak

Facebook Twitter Linked-in

6 Şubat depreminin etkilediği ve çalışmaların 2 günlük gecikmeyle başladığı illerden Hatay’da arama kurtarma çalışmaları devam ederken enkaz kaldırma çalışmalarının yarından itibaren başlayacağı duyuruldu.

Hatay Valiliğinden yapılan duyuru şöyle: “06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sonucu yıkılan binalarda 19.02.2023 (Pazar) tarihi itibariyle enkaz kaldırma çalışması yapılmaya başlanacaktır. Aşağıdaki ekli listede belirtilen adreslerde bina sakinleri istedikleri takdirde enkaz kaldırma çalışmalarına refakat edebileceklerdir.”

Güncel liste yayınlanacak

Duyuruda, yapılan planlama çerçevesinde ilerleyen günlerde yapılacak enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin güncel adres listesinin Valiliğin web sitesi üzerinden paylaşılacağı bilgisine de yer verildi.

Ekipler alkışlarla uğurlanıyor

Öte yandan, arama kurtarma çalışmalarına katılan yerli ve yabancı gruplar Hatay’dan ayrılmaya başlandı. Ekipmanları ve köpekleriyle alana gelen grupların tahliye işlemleri devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de katkısı ile onarımı tamamlanarak ulaşıma açılan Hatay Havaalanı’nda çıkış kapısına geçen her grup yolcuların alkışlarıyla uğurlanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —