Erasmus+ “EU-RO- E+ntrepreneurship” adlı projesi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Romanya’nın Costinesti şehrinde gerçekleştirilen Erasmus+ “EU-RO- E+ntrepreneurship” adlı proje, Belen'den 6 gencin katılımıyla tamamlandı.

EĞITIM 9.11.2022 17:14:00 0
Erasmus+ “EU-RO- E+ntrepreneurship” adlı projesi

İskenderun/SES
Romanya’dan “Asociatia Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale (CPDIS)” adlı kuruluşun ev sahipliğini üstlendiği ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığının ortaklığıyla düzenlenen eğitime Türkiye, Romanya, Yunanistan, Hırvatistan, Bulgaristan, Letonya ve Polonya’dan 40 gencin katıldığı belirtildi.
10 gün süren eğitimin temel amacının, girişimcilik kavramının ne olduğunu ve neleri kapsadığı, sosyal girişimcilik özelinde girişimciliğin mantığının anlatıldığı, katılımcı ülkelerden gelenlere takım çalışmaları, açık hava etkinlikleri, tartışmalar, sunumlar gibi yaygın eğitim yöntemlerine dayalı çalıştaylar ile proje teması etrafında yeteneklerini arttırmaya yönelik çalışmalarda yer almaları sağlandığı belirtildi. Projeye ilişkin gazetemize iletilen açıklamada, "Proje süresi boyunca gençler, Türk gecesinde kendi kültürümüze yönelik bilgileri, popüler kültürün neresinde olduğumuzu, sosyo-ekonomik durumumuzu, gündelik yaşantımızı, turistik bölgelerimizi ve Türk mutfağı hakkında sunum yapıp bilgilendirme yaparak programı tamamladı" değerlendirmesine yer verildi.
Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz da, "Erasmus+ projeleri gençler için büyük bir fırsat oluşturuyor. Bu projelerle gençler sosyal, kültürel ve dil öğrenimi açısından kendilerini geliştirme imkânı buldu" açıklamasını yaptı. 

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9538,67%-1,34
  • DOLAR

    38,84% 0,09
  • EURO

    43,77% 0,14
  • GRAM ALTIN

    4097,28% 1,69
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,37