Tarih: 26.01.2023 09:00

Erasmuslu öğrenciler üniversitede

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

 İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ve Romanya ulusal Ajansı tarafından kabul edilen proje kapsamında Romanya, Letonya ve Dörtyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 30 öğretmen ve öğrenci, proje koordinatörü Sait Sinan Yıldırım ile birlikte öğrenciler İSTE’yi ziyaret etti. 

Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında İSTE'de düzenlenen seminerde, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suha Orçun Mert ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kaan Baltacıoğlu, mühendislik mesleği ve Türkiye’de mühendislik eğitimi ile ilgili bilgi verdi. 

En ucuz enerjinin tasarruf edilen enerji olduğunu anlatan sunum yapan Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suha Orçun Mert,  tarih boyunca enerji kullanımını ve enerji kaynaklarının neler olduğunu, enerji kullanımı ile insan gelişimi arasındaki ilişkiyi, dünya ve Türkiye’de enerji kullanım verilerini anlattı; Enerjiden tasarruf etmek için neler yapılabileceği üzerine bilgi verdi. Prof. Dr. Mert, “Enerjinizi düşürmek isteyenlere inat enerjinizi efektif kullanın, koruyun" değerlendirmesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —