Erbakan, ölümünün 7. yılında anıldı

Erbakan, ölümünün 7. yılında anıldı

Eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, ölümünün 7. yılında Saadet Partisi İskendernun ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen mevlidlin etkinlikle anıldı.

Berkay Arıkan/İskenderun

 İskenderun Kaptan Paşa Camiinde düzenlenen mevlide, Hatay Milletvekili TBMM İdare Amiri Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Saadet Partisi (SP) İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, SP ilçe yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Necmettin Erbakan´ın, siyaset ve devlet adamı olduğunu ve onun başbakanlığı döneminde emeklilerin cumhuriyet tarihinin en büyük maaş artısını aldığını ifade eden TÜED şube yöneticileri, mevlid sonrası cami önünde Erbakan´ın ruhu için lokma tatlısı da dağıttı.
Lokma dağıtımında konuşan SP İskenderun İlçe Başkanı Çelik, liderleri, fikir ve devlet adamı Prof Dr. Necmettin Erbakan´ı anarken yanlarında, milletvekilzi, belediye başkanı, sivil toplum örgütleri, emekli ve vatandaşları görmekten onur duyduklarını ifade etti. Çelik, 'Son yıllarda emeklilerimiz, TÜED İskenderun Şubesi, merhum Erbakan´ı şükranla anmayı ve lokma dağıtmayı sürekli hale getirdi. İçlerinden gelen şükran duygularını burada samimiyetle ifade etmeleri bizler için önemli duygular' dedi.
TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, 'Siyaset ve devlet adamı Erbakan, Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını işçi, emekli ve memura yapmıştır. Erbakan´ın başbakanlığı döneminde emekli, işçi, dul ve yetime, dar gelirliye, memura sahip çıkan anlayışını unutmamız mümkün değil. Necmettin Erbakan, emekli ve işçiye verdiği en yüksek zam, bugünkü iktidara ve bundan sonra gelecek olası iktidarlara örnek olmalıdır. Erbakan´ın vaktiyle yaptığı maaş artışı yenilenmeli, kaaşlar önümüzdeki aylarda da güncellenmeli ve emeklinin yüzü güldürülmelidir. Emekli 2018 yılının ikinci yarısını ve 2019´u rahat geçirmelidir. Bundan sonraki yıllarda yapılacak enflasyon zam sistemi de değiştirilerek, işçi ve emekliye çay kaşığıyla zam vermekten vazgeçilmelidir. Yetersiz maaşlar ve diğer sorunların çözümü için Emekli Bakanlığı kurulmalıdır. Ülkemizde 12 milyona yakın emekli varken, emekliye, sadece emeklilerin sorunlarıyla ilgilenecek olan ‘Emekli Bakanlığı´ çok görülmemeli' diye konuştu.



Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

CHP örgütleri Ankara'da

YSK’ya Hatay için olağanüstü itiraz! Ölen seçmenler adına da oy kullandırılmış!

İskenderun CHP, YSK'ya gidiyor

Özel Hatay için çağrı yaptı

Karaçay, Eryılmaz’dan devraldı

İttifak başkanlarından vali ziyareti

Öntürk mazbatasını aldı

Bekir Altan 6. Dönem mazbatasını aldı

CHP’den mazbata itirazı

Konteyner kentte 'kuaförlük eğitimi'

Dönmez'den gece denetimi

Medeniyetler Korosunda geleneksel Kadir Gecesi iftarı

Nardüzü sakinlerinden 'OSB planına' görüşme

Muhasebecilere eğitim semineri

Yükleniyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19