Tarih: 05.03.2022 18:33

Ergin: Büyükşehir Yasası revize edilmeli

Facebook Twitter Linked-in

Akın Bodur/İskenderun

DEVA Partisi İskenderun İlçe binasının açılışışı için kente gelen genel başkanı Ali Babacan´ın bir otelde düzenlediği basın toplantısı öncesinde değerlendirmede bulunan Sadullah Ergin, 'Büyükşehir belediyelerinin uygulamaları bunu gösteriyor. 2013´te çıkan Büyükşehir Yasası´yla işlemeyen, yanlış olanlar bunlar. Büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkanının farklı partiden olması ya da aynı partide olup anlaşamaması durumunda ilçe belediyeleri, dolayısıyla halk mağdur oluyor. Çünkü, Türkiye´de demokrasi kültürü yeterince yok. Bu kültür çok yeşermedin büyükşehir Yayası revize edilmelidir' diye konuştu.

'Hassa Tüneline kazma vurmak mümkün'
Hassa-Dörtyol arasındaki mesafeyi kısıltacak Amanos Tüneli Projesini ilk dillendirenlerden olduğunu, ihalesinin yapıldığını ama 2014´den beri projeyle ilgili hiçbir çalışmanın olmadığını anlatan Ergin, 'Projeyi başlatmak için bugün kazma vurmak mümkün. Ama kazma vurulmuyor. 2016 yılının Nisan-Mayıs aylarında temel atma sözü verildi. Ama proje sekiz yıldır rafta duruyor' dedi.

'Osmaniye´nin büyükşehir olması romantik bir düşünce'
Osmaniye´nin büyükşehir yapılmak için Hatay´ın Erzin ya da Erzin ve Dörtyol ilçelerinin Osmaniye´ye bağlanacağı yönündeki söylentileri birkaç gün önce duyduğunu, ama söylemleri çok ciddiye almadığını ifade etti. Ergin, 'Osmaniye´nin büyükşehir yapılması romantik bir düşüncedir. Ama Osmaniye´nin büyükşehir olacağını zannetmiyorum, ama bugünkü hükümet icraatlarını gördükçe ´olamaz´ da diyemiyorum' ifadesini belirtti.
İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin ve HASİAD Başkanı Murat Hayzaran, farklı zamanlarda yaptıkları açıklamalarla, Osmaniye´nin büyükşehir olması için Hatay´dan ilçe ya da ilçelerin Osmaniye´ye bağlanması yönünde çalışma yapıldığını duyumunu aldıklarını söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —