Esnaf Bayramı'na karanfilli kutlama

İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Çiçekçiler ve Fotoğrafçılar Odası, 37. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kapsamında kentte esnafa çiçek ve karanfil dağıttı, iş yerinde bulunması amacıyla 'Ahilik Yemini'ni iletti.

EKONOMI 1.10.2024 10:38:00 0
Esnaf Bayramı

Oda Başkanı Fırat, "Esnaf ve sanatkâr bir ülkenin barometresidir" değerlendirmesini yaptı. Oda, bugün saat 12.00'da Yeni Kuyumcular Prefabrik Çarşısı 2’de, depremde yaşamını yitiren esnaf ve sanatkarların ruhlarına Yasin-i Şerif okutulacak, ardından halka ve esnafa Ahi Pilavı ve tatlı ikram edecek. 05 Ekim Cumartesi günü ise İsa Taş Paradise Kır Bahçesinde, 'odanın Ahi’si ve olgun esnafına kaftan giydirilecek.

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Çiçekçiler ve Fotoğrafçılar Odası, 37. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kapsamında dün kentte esnafa çiçek ve karanfil dağıttı, iş yerinde bulunması amacıyla dokuz maddelik 'Ahilik Yemini'ni iletti. 
İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Çiçekçiler ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetimi, eski Büyük Çarşı İş Hanı alanına DOĞAKA tarafından kurulan konteyner çarşıdan başlattığı esnaf ziyaretinde, esnafın bayramını kutladı. Esnaf ziyaretini Şehitpamir Caddesi, Kanatlı Caddesi, Ulucami Caddesi üzerinden Ayakkabıcılar Çarşısında yapılan ziyaretlerle tamamladı.

“Esnaf ve sanatkâr, ülkenin barometresidir”

Odası başkanı Fırat, 6 Şubat depremi ve yaşanan acıların tazeliği nedeniyle geçen yıl yapılamayan Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlamasının bu yıl yapıldığını söyledi. Fırat, "Bu sene  37. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı'nı kutluyoruz. Tüm esnafa hayırlı, bereketli işler dilerken, esnaf v e vatandaşlara da bayram ve moral vermesi için çiçek hediye ediyoruz" dedi.
Esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası ve bayramını kutlayıp, hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileğini ilettiklerini anlatan Fırat, "Depremden çıkan esnaf ve sanatkar şu anda ayakta kalmaya çalışıyor, hayatta kaldığına şükrediyor. Esnaf ve sanatkâr bir ülkenin barometresidir; yani ayakta kalmasına sebep odur. Bu nedenle esnafı kucaklamak ve desteklemek, yanında olmak gerekiyor. Siz esnafın yanında olmazsanız, esnafı desteklemezseniz, yarın esnaf da sizin yanınızda olmaz" diye konuştu.

İskenderun'da ilk kez 'Ahilik Yemini'ni dağıtıldı

Ahiliğin, Osmanlı’dan gelen bir gelenek ve kültür olduğunu anlatan İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Çiçekçiler ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Uğur Fırat, esnaf ve sanatkarın 'ahi' olabilmesi için kriterler bulunduğunu ifade etti ve Esnaf Bayramı'nda 'Ahilik Yemini'ni dağıtarak kriterleri anımsattıklarını belirtti. Fırat, "Biz Ahi olabilmenin kriterlerini anımsatıyoruz. esnaf ve sanatkar, 'Ahilik Yemini'ne baktığında en azından ona göre hareket etmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bugün halk ve esnafa Ahi Pilavı ikram edilecek

Kuyumcular, Saatçiler, Çiçekçiler ve Fotoğrafçılar Odası tarafından bugün de saat 12.00'da Şehitpamir Caddesi üzerindeki Yeni Kuyumcular Prefabrik Çarşısı 2’de, depremde yaşamını yitiren esnaf ve sanatkarların ruhlarına Yasin-i Şerif okutulacak, ardından halka ve esnafa Ahi Pilavı ve tatlı ikram edilecek. 05 Ekim Cumartesi günü 19.00'da da protokolün de katılımıyla esnafla birlikte İsa Taş Paradise Kır Bahçesinde, 'odanın Ahi’si ve olgun esnafına kaftan giydirilecek.


Anahtar Kelimeler: Esnaf Bayramı' karanfilli kutlama

İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

40 kuruluş ve kişiden 'kaygılıyız' açıklaması

Hatay heyetinden Sağlık Bakanı'na ziyaret

İskenderun AKP'de gençlerin başkanı değişmedi

Kutlu'nin ilk öykü kitabı okuruyla buluştu

AFAD, "Sednaya hapishanesinde çalışıyor"

'Hak sahipliği başvurusuna 15 günlük itiraz süresi

Deprem inşaatında 'tarihi mezar' çıktı

TMMOB kamu denetimi istedi

Soylu bu kez kongreyle görevde

Derin: Standart dışı üretim konutlarda kullanıldı mı?

CHP İlçe Başkanı Derin havayı kirleten firmalara denetim istedi

Yolbulan grevi, 180 günü geçti

  • BIST 100

    9977,94%1,13
  • DOLAR

    35,57% 0,27
  • EURO

    36,62% 0,45
  • GRAM ALTIN

    3084,31% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4945,12% 0,00