Tarih: 29.11.2017 11:21

EXPO, savaş algısını bitirdi

Facebook Twitter Linked-in

 

Habibi Neccar Sosyal Tesislerinde düzenlenen ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Türkiye Gastronomi Derneği Markakentler Komite Başkanı Özgür Ildır Öksüz, Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Emrullah Erdem, Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal Kahraman ve MKÜ öğretim görevlilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Savaş, 'EXPO ve gastronomi ünvanı Hatay için altın bilezik gibidir. Bunun bilincinde hareket ederek, değerlerimize sahip çıkmak istiyoruz” dedi. Savaş, EXPO´dan sonra, Hatay´daki savaş algısını bitirdiklerini savundu ve web sitelerimizdeki ziyaretçi sayısının arttığını ifade etti.

Şapel, EXPO alanında sergilenecek
Antakya´da kurulacak Gastronomi Sokağında nelerin sergileneceği hakkında bilgi veren Savaş, “Zenginler Mahallesi bölgesinde yapılacak olan Gastronomi Sokağı çalışma devam ediyor. Önemli değere sahip olan 6-7 ev satın aldık. Evlerin düzenlemeleri ve peyzajını yapıyoruz. Bu evlerde misafirlerimize yöresel ürünlerimizi sergileyeceğiz ve tadım yaptıracağız. Tarihi doku içerisine böyle bir sokağa yaparak cazibe merkezi haline getireceğiz. Hatay´ın tanıtımı adına yemeklerimiz üzerinden organizasyonlar yaparak, en güzel yemek yapabilecek olan hanımı ve beylerin hünerlerini sergileyeceğiz. Bu programlarda siyasi temsilcileri de ağırlayabilir ve daha etkili reklamlar yapabiliriz. Biliyorsunuz ki Gaziantep´i Cumhurbaşkanımız tanıttı ve ardından çok etkili işler yapıldı. Bizde bu ülkenin bir evladıyız ve Cumhurbaşkanımızı davet ederek yaptığımız çalışmaları gösterebiliriz' dedi. EXPO alanıyla ilgili teknik bilgi de veren Savaş, 200 dönüm alan üzerine inşa edilecek EXPO´da Uğur Mumcu Alanında bululan şapelin sergileneceğini, kazı çalışmalarımızda ortaya çıkan mozaiklerin imitasyonunu, mezarları 15 dönümlük Arkeopark´ta sergileneceğini, bunun bölge halkına gelir sağlayacağını ve savaşın gölgesinde kalan şehir olmaktan çıkıp, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle görmek istenilen bir şehir haline getirileceğini de söyledi.
Toplantıda konuşpan HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi de, 'İki yıl önce çalışmalarına başladığımız Gastronomi adaylığımız, geçen sene UNESCO tarafından kabul görülmedi. Yaptığımız çalışmaları daha da geliştirerek bu sene başardık. Bu konudaki en büyük kazanımımız, UNESCO´ya sunduğumuz stratejik yol haritası oldu. Yol haritasında Hatay´ın geçmişini ve medeniyetler kenti olduğunu ispatladık. Alt yapımızı oluştururken Fransa ve İtalya gibi önemli ülkelerin gastronomi alanındaki başarılarından feyz aldık. Şehirde Gastronomi Konseyini kurup, kentin ekolojik tarım ve turizm master planını yapmak istiyoruz. Uzun vadeli stratejik planla kente ekonomik anlamda ciddi değerler katacağımıza inanıyoruz' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —