EXPO´ya konserli resmi açılış

Medeniyetler Bahçesi´ temasıyla düzenlenen, EXPO 2021 Hatay organizasyonunun resmi açılışı Antakya ve Arsuz alanlarında bugün düzenlenen konserle gerçekleştirilecek.

HATAY 1.04.2022 12:23:33
EXPO´ya konserli resmi açılış

Hatay´ın bir Avrupa şehri kadar güvenli olduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, gelmek isteyenlerin çekinmemesini, gönül rahatlığıyla Expo´yu ziyaret edebileceklerini ve Hatay´da tatil yapabileceklerini kaydetti.

Expo´nun Antakya´daki alanında dün tanıtım programının yapıldığını hatırlatan Başkan Savaş, resmi açılışın Hatay halkının katılımıyla, büyük coşku içinde yapılacağını söyledi. Savaş, 'Resmi açılışı 1 Nisan´da halkımızla yapacağız. Antakya´da bugün 20.00´de Medeniyetler Korosu konseri, İskenderun´da ise saat 21.00´de Göksel konseri yapılacak. Herkesi bekliyoruz´ dedi.

Başkan Savaş, EXPO alanlarındaki düzenlemelerle ilgili de şu bilgileri paylaştı: ”Antakya ve İskenderun´da iki farklı alan hazırladık. Bu alanlarda gastronomi, çiçekçilik, büyükşehirlerin kültürünü yansıtan eserler var. Bin 600 metrekarelik Ortak Varoluş Mozaiği´miz, Tıbbi Aromatik Bitkiler Müzemiz, Medeniyetler Bahçemiz var. Çok büyük doğal biyolojik göletimiz var. Hatay´da tükenmeye yüz tutmuş sepetçilik, kilim işlemeciliği ve ipek dokumacılığı gibi el sanatları bölümümüz var. Bu sanatlar ölmesin diye Sanat Sokağı yaptık. Çocukların eğleneceği bir alan yaptık. Bu alanlara gelen insanların 7-8 saat zaman geçirebileceği bir yer oldu. Çocuklar kendileri için yapılan eğitici ve gelişimlerine katkıda bulunacak aktivitelerle zaman geçirirken ailelerin de gezebileceği ve sonra yemek yiyebilecekleri bir yer burası.”

Anahtar Kelimeler: EXPO konserli reslmi açılış

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74