EXPO´ya konserli resmi açılış

Medeniyetler Bahçesi´ temasıyla düzenlenen, EXPO 2021 Hatay organizasyonunun resmi açılışı Antakya ve Arsuz alanlarında bugün düzenlenen konserle gerçekleştirilecek.

HATAY 1.04.2022 12:23:33 0
EXPO´ya konserli resmi açılış

Hatay´ın bir Avrupa şehri kadar güvenli olduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, gelmek isteyenlerin çekinmemesini, gönül rahatlığıyla Expo´yu ziyaret edebileceklerini ve Hatay´da tatil yapabileceklerini kaydetti.

Expo´nun Antakya´daki alanında dün tanıtım programının yapıldığını hatırlatan Başkan Savaş, resmi açılışın Hatay halkının katılımıyla, büyük coşku içinde yapılacağını söyledi. Savaş, 'Resmi açılışı 1 Nisan´da halkımızla yapacağız. Antakya´da bugün 20.00´de Medeniyetler Korosu konseri, İskenderun´da ise saat 21.00´de Göksel konseri yapılacak. Herkesi bekliyoruz´ dedi.

Başkan Savaş, EXPO alanlarındaki düzenlemelerle ilgili de şu bilgileri paylaştı: ”Antakya ve İskenderun´da iki farklı alan hazırladık. Bu alanlarda gastronomi, çiçekçilik, büyükşehirlerin kültürünü yansıtan eserler var. Bin 600 metrekarelik Ortak Varoluş Mozaiği´miz, Tıbbi Aromatik Bitkiler Müzemiz, Medeniyetler Bahçemiz var. Çok büyük doğal biyolojik göletimiz var. Hatay´da tükenmeye yüz tutmuş sepetçilik, kilim işlemeciliği ve ipek dokumacılığı gibi el sanatları bölümümüz var. Bu sanatlar ölmesin diye Sanat Sokağı yaptık. Çocukların eğleneceği bir alan yaptık. Bu alanlara gelen insanların 7-8 saat zaman geçirebileceği bir yer oldu. Çocuklar kendileri için yapılan eğitici ve gelişimlerine katkıda bulunacak aktivitelerle zaman geçirirken ailelerin de gezebileceği ve sonra yemek yiyebilecekleri bir yer burası.”

Anahtar Kelimeler: EXPO konserli reslmi açılış

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9301,04%-1,01
  • DOLAR

    38,17% 0,54
  • EURO

    43,55% 0,41
  • GRAM ALTIN

    4083,54% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6612,78% 0,65