Tarih: 25.11.2023 17:22

Ferudun Akın’a son görev

Facebook Twitter Linked-in

Dörtyol’da özel bir limanda forklift kazası sonucu vefat eden Akın, bugün ikindi namazının ardından İskenderun Asri Mezarlığında gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun yıllar kendi yazdığı oyunları sahneleyen, turnelerle oyunlarını İskenderun dışına da taşıyan Ferudun Akın, adı tiyatroyla birlikte anılan isim oldu. Ancak, yaşanan ekonomik darboğaz nedeniyle oyunlarını sahneleme güçlüğü yaşıyordu.

2014 yılında kaleme aldığı ‘TİYATRO SANATI çoook ciddi bir iştir’ başlıklı yazısında, şunları kaydetmişti: “Sanatla birleşen toplumlar, uygar, medeni ve çağdaş toplumlardır. Sanatı sevenler, olayları sorgularlar, araştırırlar, bir olayın neden sonuç ilişkisine bakarlar, analiz ederler, çözüm üretmeye çalışırlar.”

Ferudun Akın’ın vefatını oğlu Alperen Akın, sosyal babasının sosyal medya hesabından duyurdu. Diğer bir duyuru ise Deniz İşçileri adlı bir sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı: “Feridun Akın. Asıl mesleği tiyatro oyuncusu. Horizon gözetim firmasında İşçi. İskenderun MMKport Limanı’nda taşeron olarak çalıştığı sırada ağır tonajlı forkliftin altında ezilerek hayatını kaybetti.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —