İskenderun/SES
Özdemir, “Fotoğraf yaşadığınız anı kayıt altına almanın bir yoludur. Bu yol gelecekte çok önemli bir kaynak olacaktır. Çünkü; çekilen birçok fotoğraf, o dönemin belgesi niteliğini taşıyacaktır. Fotoğraf çok önemli bir belgeleme aracıdır” dedi.
Dökümcüler, Cumhuriyet, Fotoğraflar ve Hikayeleri, Kuzey Tayland Dağ Kabileleri ile Srebrenica´yı Unutma olmak üzere 5 sunum gerçekleştiren Özdemir, dernek üyeleriyle deneyimlerini paylaştı, alan çalışmalarında önerilerde bulundu.
Anın yakalanmasında bile çalışmanın adımlarını gözlem, çekim alanına odaklanma, çevçeveyi belirleme olarak ifade eden Beyhan Özdemir, çekilen fotoğrafları sıralama ve sunumunda özel bir hazırlık ve çalışma gerektirdiğini anlattı. Çekim konularının, çekim alanlarının çalışılmış olmasına karşın fotoğraf çalışanların bakış açılarıyla onu farklı kılabileceklerini kaydeden Özdemir, “Dünyanın neresine giderseniz gidin o konu üzerinde yoğunlaşıp odaklanın. Örneğin; gülen insanlar, kadın portresi, gülen kadın portresi, çocuklu gülen kadın portresi, çocukları ile eğlenen kadın portresi dünyanın her yerinde bulabileceğiniz konular. Trafik, ışık gölge konu o kadar çok ki; ama tercih ettiğiniz konu neyse hep onun farklı nesini yapabilirim diye düşünün. Bu konuda ulaşabileceğiniz fotoğraflar, kataloglar, yayınlanmış kitaplar, internet, Instagram ve benzeri birçok kaynak var” diye konuştu.