´Fotoğrafta kompozisyon´ ve ´Çevre zamanı´

Antakya ve yöresinin değerlerini tanıtlak amacıyla “Fotoğrafta Kompozisyon” ve “Çevre Zamanı” başlıklı sergiler açıldı. 17-21 Temmuz 2018 tarihleri arasında Hatay Kültür Merkezi´nde gezilebilen sergilerden, ´Çevre zamanı´ Muhi

GÜNCEL 20.07.2018 11:04:25
´Fotoğrafta kompozisyon´ ve ´Çevre zamanı´

 

Akın Bodur
Serginin açılışını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile İskenderun Belediyesi eski Başkanı Yusuf Civelek yaptı. Daha önce Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi´nde, fotoğraf sanatçısı Sabit Kalfagil anısına gerçekleştirilen serginin bir bölümü olan “Fotoğrafta Kompozisyon” başlıklı serginin fineart baskıları da Antakyalı fotoğraf sanatçısı Selçuk Akbulut ve ailesi tarafından yapıldı.
´Çevre Zamanı´ konulu ve olası çevre felaketlerinin uyarısı niteliğindekin serg, İskenderunlu karikatürist Muhittin Köroğlu´na ait eserlerden oluşuyor. ´Çevre Zamanı´ adlı sergi, sanatçı Köroğlu´nun çalışmalarından bazılarını içeriyor. Osmaniye kökenli sanatçı Kazım İşgüven de serginin konuk sanatçısı arasında yer aldı.

Hangi sanatçıların eserleri sergileniyor?
'Fotoğrafta kompozisyon' adlı sergiye eserleriyle katılan sanatçılar şu isimlerden oluşuyor: Armağan portakal, Arzu Kutan, Ayla Aybulut Torun, Aytek Köroğlu, Berna C. Bayındır, Burcu Dilek, Canan Erenmemişoğlu, Deniz Şeşen, Esra Öztürk, Gülter Özgür, Hakkı Yıldırmaz, Levent Geylan, Mehmet İzdeş, Mehmet Öztabak, Mete Köroğlu, Neslihan Baran Sami, Nigar Akbulut, Özlem Gürsoy, Sait Tosyalı, Selçuk Akbulut, Semda Karadayı Kasımoğlu, Şener Tekçi, Tolga Eşiz, Tuana Akbulut, Umut Dilek, Yasemin Atasoy, Yavuz Pilevneli, Yelda Akcoş Akıllıgöz ve Zübeyde Altuğ.
Sergi bugün (17 Temmuz Salı) saat 17.00´da Antakya Halk eğitim Merkezi yanındaki Hatay kültür Merkezinde açılacak ve 21 Temmuz´a kadar gezilebilinecek.
Sergiler kapsamında Antakya ve Samandağ yöresine yönelik kültür gezisi de yapıldı. Katılanların, Hatay Arkeoloji Müzesi ile başladığı kültür gezisi, St. Pierre Kilisesi, Habi-i Neccar cami, Sarımiye cami, katolik kilisesi, Tıbbi Aromatik Bitkiler müzesi, Uzun Çarşı gezisi, Samandağ´daki Musa Ağacı, Hıdırbey ve Vakıflı mahalleleri, Titus tüneli, Beşikli Mezar mağarası, St. Simone Manastırı ile sürdü.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,45% 0,28
  • EURO

    51,37% 0,28
  • GRAM ALTIN

    6334,46% 1,42
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00