Gar katliamı kayıpları anıldı

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi, Ankara’da 2015 yılında yaşanan Gar katliamında İskenderun’dan sendikacı Fevzi Sert ile birlikte yaşamını yitiren 104 kişiyi andı.

TÜRKIYE 10.10.2023 14:35:00 0
Gar katliamı kayıpları anıldı

104 kişinin hayatını kaybettiği, 391’i ağır yaralı  500’den fazla kişinin yaralandığı katliamın yıldönümünde konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD)  İskenderun Şubesi Başkanı Coşkun Selçuk, “Aradan tam 8 yıl geçti. Geçen 8 yıla rağmen, bu katliamın faillerinin bulunması adaletin yerine getirilmesi başta hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınları olmak üzere toplum vicdanını tatmin edecek etkin bir yargı süreci yürütülmedi dedi.  

Selçuk, “Her yıl olduğu gibi, bir kez daha 10 Ekim katliamının yıldönümünde, yetkililere seslenmek istiyoruz. 10 Ekim 2015 tarihinde, IŞİD adlı örgütün saldırısı sonrası, hayatını kaybeden 104 kişinin yakını, emek ve meslek örgütleri ve yanı sıra hak ve hukuk örgütlerinin müdahil oldukları dava sürecini, etkin ve şeffaf bir şekilde yürüterek, adaleti tesis edin, yakınlarını kaybedenlerin acılarını dindirin. Katliamın gerçekleştiği dönemde görevde olan emniyet, istihbarat, kolluk birimleri ihmali olan kim varsa hepsini ortaya çıkaracak araştırma ve soruşturmayı bir an önce yapın. Katliamda yaşamını yitiren insanlarımızın yakınlarının hak taleplerini bastırmaya, susturmaya çalışmayın. Her dönem iktidarın hedefinde olan emek, barış ve demokrasi savunucuları olarak, ayrım yapmaksızın herkesin eşit haklar temelinde, barış içinde bir arada yaşaması için ölümü değil, yaşamı ve yaşatmayı ısrarla savunmaya devam edeceğiz. 10 Ekim Ankara katliamında yitirdiğimiz yoldaşlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bizler, 10 Ekim katliamının yıl dönümünde bir kez daha, katliamı gerçekleştiren bu konunun müdahili ya da ihmali olan kim varsa hepsinin ortaya çıkarılmasını ve yargılanmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: katliamı kayıpları anıldı

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20