Gastroenteroloji okulu kongresi

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Hepato Bilio Pankreatoloji Derneği ve Anadolu Gastroenterohepatoloji ve İç Hastalıkları Derneği işbirliğiyle ´14. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gastroenteroloji Okulu´ kongresi, Antakya´da Anemon Oteld

7.10.2017 09:51:25 0
Gastroenteroloji okulu kongresi

'Savaş, Hatay´a imaj kaybettirdi'
14. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gastroenteroloji Okulu kongresinin açılışında konuşan MKÜ Rektörü Hasan Kaya, bu tür bilimsel etkinliklerin sayısının artması gerektiğini söyledi. MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen´in katıldığı kongrede konuşan rektör Kaya, barış, hoşgörü ve kardeşlik ikliminin hakim olduğu Hatay´ın, Suriye savaşından kaynaklanan bir imaj kaybına uğradığını, bu tür etkinliklerin bozulan imaja olumlu katkıda bulunacağını ifade etti.
Mustafa Kemal Üniversitesi Gastroenteroloji anabilim dalı ve düzenleme komitesi başkanı Prof. Dr. Mehmet Demir de, toplantının 200´e yakın katılımcı ile gerçekleştirildiğini belirtti. Kongrede, 28 üniversiteden 86 gastroenteroloğun görüş aktardığını anlatan Prof. Dr. Demir, bir buçuk gün süren toplantıda 8 panel, 3 konferans, 3 uydu sempozyumunun gerçekleştiğini, sindirim sistemi ile ilgili birçok güncel konuların tartışıldığını kaydetti.
MKÜ´den yapılan açıklamaya göre, 14. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gastroenteroloji Okulu kongresinde, Hatay´ın da önemli sağlık problemi olan hepatit B, hepatit C, karaciğer sirozu, inflamatuar barsak hastalıkları ve gastroözofagial reflü hastalığı ile ilgili kapsamlı görüşlerin bildirildiğini bildirildi.

Anahtar Kelimeler: Gastroenteroloji okulu kongresi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20