Gastronomi evinde aşçılık eğitimi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, UNESCO Hatay Gastronomi Evi´nde eğitim görecek Aşçılık Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.

GÜNCEL 3.03.2021 16:32:08 0
Gastronomi evinde aşçılık eğitimi

Antakya/SES

 200 aday arasından seçilen 10 öğrenci, 4 ay sürecek eğitiminde Hatay mutfağının zenginliğini ve inceliklerini öğrenme fırsatı bulacak. Farklı üniversitelerin gastronomi ve aşçılık bölümlerinde okuyan öğrenciler, Hatay Gastronomi Evi Aşçılık Okulu´nda mesleki ve kişisel gelişimleri için hem teorik hem pratik eğitim alacak.
Aşçılık okulu öğrencileri ile buluşan ve eğitimin 10 kişi ile sınırlı tutulma sebebinin kursların verileceği alanın kapasitesi olduğunu anlatan Savaş, 'Eğitim alacakların Gastronomi Şehri unvanına sahip mutfağı en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Mutfağın tanıtımı için yaptığımız bu çalışmalar Gastronomi Akademisi ile devam edecek. Okyanusa bir taş attık ve bu taşın etkisini arttırmak için çabalıyoruz. Tarih, kültür, medeniyet ve daha nice alanda önemli değerlere sahibiz. Bu değerleri ileri taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Halk Eğitim Merkezi desteği ile açtığımız eğitimi, 10 kişi ile sınırlı tutmak zorunda kaldık. Eğitim alacaklara başarılar dilerim” dedi. Savaş, eşi Nazan Savaş ile birlikte 10 aşçı adayına eğitimlerde kullanacakları önlüklerini verdi. Hatay Gastronomi Evi yöneticisi İpek Aslan ise, “Aşçılık Okulu´muzun startını verdik. Burada kursiyerler teorik ve pratik eğitimlerin yanında iletişim becerilerinin gelişimine yönelik eğitimler de alacak' değerlendirmesini yaptı.

 

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

  • BIST 100

    16948,77%-0,40
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7264,08% -1,56
  • Ç. ALTIN

    11848,32% -0,30