Tarih: 25.10.2023 14:16

“Gazze’de insanlık suçu işleniyor”

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi (SP) Antakya İlçe Başkanı Fadıl Koçak, Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı saldırıları ardından Gazze’yi ablukaya alarak sivil hedeflere de yönelik saldırılarının soykırıma vardığını savundu, İslam dünyasını birlik olmaya davet etti.

İsrail’in 2. Dünya Savaşından bugüne periyodik olarak kendi hedeflerini gerçekleştirmek için Filistin topraklarını işgal ederek Filistinlileri sürgün ettiğini kaydeden Koçak, yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün Filistin topraklarında yaşananlar her türlü savaş suçunu içermesine rağmen dünya kınamanın ötesine geçecek gücü ve iradeyi kendisinde bulamadı” ifadelerini kullandı.

Koçak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bazı davranışlar her türlü olayın üzerindedir. Her türlü devlet politikasının ötesindedir. İsrail Gazze ablukasını Gazzeliler Müslüman olduğu için uyguluyor ve soykırım yollarının hemen hepsini deniyor. Müslüman dünyasının bu zulme sessiz kalması, kınaması veya miting düzenlemesi yetersizdir. Önemli olan tek yumruk olup Siyonist İsrail’i durdurmaktır.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —