´Geleceğe nefes´ projesi

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes´ projesi kapsamında Hatay´da 100 bine yakın fidanın toprakla buluşturulduğu törende, Belen yöresinde fidanlar Halilbey mahallesinin Hortum Yaylasında dikildi.

GÜNCEL 13.11.2019 10:36:08
´Geleceğe nefes´ projesi

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile İSTE Genç TEMA Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle hazırlanan fidanlar da üniversitenin Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi önüne dikildi. Defne´deki fidan dikimi ise Ballıöz Mahallesinde yapıldı ve etkinliğe Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, belediye başkanı İbrahim Güzel de katılırken, Arsuz´daki fidan dikiminde sağlık çalışanları da bulundu.
Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın´ın da katıldığı etkinlikte 4 bin fidanın dikiminin öğrencilerle birlikte yaptığını ifade eden Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, 'Türkiye´yi Guinness Rekorlar Kitabı´na taşıyacak bu ağaçlandırma seferberliğine katılmanın ve milli ağaçlandırma gününün ilkini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak ve minik yavrularımıza örnek olmak için bizlerde buradayız. Doğa ananın bizlere cömertçe verdiği nimetleri düşünürsek bizimde ödeşme babında en güzel verebileceğimiz hediye fidandır bence. Bu hediyeler büyüyerek, çocuklarımızın aldığı nefes, yağan yağmur, soframıza katık, geleceğimize umut olacak' değerlendirmesini yaptı.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65