Geleceğin gazetecileri işin mutfağında

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencileri Matbaa Teknolojileri dersinde aldıkları bilgileri matbaaya uygulama gezisi gerçekleştirdi.

GÜNCEL 15.03.2018 10:26:51 0
Geleceğin gazetecileri işin mutfağında

 

Matbaa Teknolojileri öğretmenleri Öğr. Gör. Ayhan Yiğiter ile birlikte gerçekleştirdikleri uygulama ziyaretin öğrencilere, alanında uzman matbaa çalışanları gazete basımının tüm aşamalarını anlatarak gösterdi.
Grafik tasarım ünitesi tarafından hazırlanan sayfaların matbaaya gönderilmesi, kalıplara alınması, dört renk basılması ve katlanmasına kadar tüm aşamaların anlatıldığı incelemede çalışanlar, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Dönem boyunca öğrencilerine anlattıkları konuları yerinde inceletme imkanı bulduklarını ifade eden Öğr. Gör. Ayhan Yiğiter, çok yararlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ve öğrencilerinin anlatılan konuları bizzat aşama aşama görerek alan deneyimi kazandıklarını belirtti. Yiğiter, dönem sonuna kadar teknik gezilerin devam edeceğini kaydetti.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    11347,73%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73