“Geleneksel semt kültürü korunacak”
İskenderun´a bağlı Gültepe Mahallesi sınırları içinde TOKİ tarafından inşaatına başlanan konutlardan 32 bloğu tamamlandı.
İskenderun/SES
İskenderun´a bağlı Gültepe Mahallesi sınırları içinde TOKİ tarafından inşaatına başlanan konutlardan 32 bloğu tamamlandı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, oluşacak yeni yaşam alanında geleneksel semt kültürünü koruyacak bir çevre düzenleme ve sosyal donatı alanları oluşturulacağını belirtti.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, TOKİ inşaat alanındaki ziyaretin ardından yaptığı bilgilendirmede 32 bloğun kaba inşaatının tamamlandığı, okul, park ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatıların yapımının sürdüğünü kaydetti.
Yüklenici firma yetkilisi Suat Dizman ve Şantiye Şefi Onur Baştaş´tan çalışmalar hakkında bilgi aldığını belirten Başkan Dingil, “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evlerinin kaba inşaatı tamamlandı. Toplamda 1054 konutun yapıldığı alanda 32 bloğun kaba inşaatının yapımı tamamlandı. Şimdi sıra ince işleri geldi. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Projede konutların yanı sıra okulların, parkların ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatıların yapımı da sürüyor” dedi.
İlkokul ve lise projeleri de birlikte
Konut satışlarının devam ettiğini ve bitme aşamasına geldiğini aktaran Dingil, “Konutlar son derece modern oluyor. Konut satışları da bitmek üzere. Yapılan ihale kapsamında ilk etapta bin 54 konut ile birlikte 1 cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve 24 derslikli lise inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor. Farklı metrekarelerde ve yüksekliklerde 2+1 ve 3+1 konuttan oluşan projeler yer alıyor. Tasarımda peyzaj alanları ile araç-yaya yolu kurgusu, vatandaşların geleneksel semt kültürünü koruyabilecekleri bir yaklaşımla ele alınan proje hızla ilerliyor” değerlendirmesini yaptı.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,31% 0,24
-
EURO
50,91% 0,22
-
GRAM ALTIN
6926,64% 1,14
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00




