Gençler, Erasmus´la Romanya´da

Erasmus+Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında Romanya CPDIS Derneği´nin ev sahipliği yaptığı Ne(E+)td adlı proje 31 Mayıs–08 Haziran tarihleri arasında İtalya, İspanya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye´den toplam 45 katılımcıyla ger?

GÜNCEL 30.06.2018 09:30:33 0
Gençler, Erasmus´la Romanya´da

İskenderun/SES

 Projeye, Belen Kaymakamlığı´nı temsilen farklı üniversitelerde eğitim alan 9 üniversite öğrencisi katıldı. Ana konusu gençlerin işsizlik problemi olan projede katılımcılar, ülkenin genç işsizlik sorunlarını, geçmişten günümüze değişen sonuçları inceleyip, fikir alışverişinde bulundu. Proje katılımcıları, yaygın eğitim metotları eşliğinde yaratıcılık, teknolojiyi kullanma, aktif dinleme ve çalışma, grup içi iletişim, fikir alışverişi, kişisel gelişim ve kültürel kaynaşma konuları ile ilgili dolu dolu ve keyifli aktivitelerde bir arada çalıştı.
Katılımcı ülkelerin kendi kültürlerini tanıtma amaçlı kültür geceleri düzenlediği ve Türk katılımcıların diğer ülke katılımcılarına Türkiye ve Hatay ile kültürünü tanıtan bilgi de verdi. Projeye katılanlan ülke temsilcileri, Horezu´da aktif olarak çalışan, çocukların el sanatları, müzik, resim, dans gibi yeteneklerini dünya çapında olimpiyatlara taşıyan okulu da ziyaret yapıldı.
Erasmus+projeleri ile gençlerin hayata bakış açılarının değiştiğini ifade eden Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, bunun gençlerin kendilerini sosyal hayata hazırlama anlamında çok önemli olduğunu belirtti. Kaymakam Aydın, projenin, genç işsizlik konusunda farkındalık yaratığını da belitti.

Anahtar Kelimeler: Abdülaziz Aydın

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    38,00% 0,08
  • EURO

    41,61% 0,05
  • GRAM ALTIN

    3641,18% -1,82
  • Ç. ALTIN

    6129,23% 0,00