´Gençlik ve müzik´ üzerine söyleşi
İskenderun´da liselilerin oluşturduğu grup; Kervan´
Batı ülkelerinde gençlerin taşımadığı geleceğe dair kaygı, ülkemizde gençlerin en büyük endişe duyduğu noktalar arasında yer alıyor. Gelişmiş ülkelerde üniversitede eğitim aldıkları alanların dışında çalışan ve 5-10 yılda bir çalıştıkları sektör veya iş kolunu değiştirebilen gençler, daha mutlu yaşama doğru ilerleme amacını taşıyor. Ülkemiz gençliği ise gelecek ve iş endişesiyle üniversitede alacağı eğitimle yaşayacağı yılları şekillendirme arayışını sürdürüyor.
Akın Bodur/İskenderun
Berk, Güneş ve Görkem, yaşamını müzikle şekillendirip, renklendiren ve gelecekte müziği meslek olarak seçmeyi düşünenler liseliler arasında... Yaşadıkları müziği seslendiriyor ve Ve sanatçı olma yönünde ilerliyorlar. 'Grup Kervan' adıyla kurdukları müzik grubunda bass gitarist Süleyman, konuk olarak katıldıkları etkinlikte yok.
Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğinin işbirliğiyle her çarşamba düzenlenen ´geleneksel çarşamba sohbeti´nin konuğu olan Grup Kervan´ın üyeleri Berk Yıldırım (solist-gitar), Güneş Dural (gitarist) ve Görkem Çığ (davul-zil), 'Gençlik ve müzik' üzerine söyleşi yaptı, aralarında 'Kolay değildir' ve 'Tamirci çırağı´nın da bulunduğu bazı şarkıları seslendirdi.
İsteklerinin konservatuar eğitimi almak olduğunu ifade eden ancak ailesel ve çevresel yaklaşımlar ile ´gelecek kaygısı´ ile ´güven endişesi´nin konservatuarı ´ikinci üniversite´ olarak görmelerini gerektirebileceğini de anlatan Güneş, Görkem ve Berk, üniversitede farklı bir eğitim alsalar da meslek olarak müziği seçebileceklerini veya müzik üzerine çalışmayı sürdürme niyetinde olduklarını belirtiyor.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,03
-
EURO
51,27% -0,01
-
GRAM ALTIN
6266,11% -2,44
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08




