´Gençlik ve müzik´ üzerine söyleşi

´Gençlik ve müzik´ üzerine söyleşi

İskenderun´da liselilerin oluşturduğu grup; Kervan´

Batı ülkelerinde gençlerin taşımadığı geleceğe dair kaygı, ülkemizde gençlerin en büyük endişe duyduğu noktalar arasında yer alıyor. Gelişmiş ülkelerde üniversitede eğitim aldıkları alanların dışında çalışan ve 5-10 yılda bir çalıştıkları sektör veya iş kolunu değiştirebilen gençler, daha mutlu yaşama doğru ilerleme amacını taşıyor. Ülkemiz gençliği ise gelecek ve iş endişesiyle üniversitede alacağı eğitimle yaşayacağı yılları şekillendirme arayışını sürdürüyor.

Akın Bodur/İskenderun
Berk, Güneş ve Görkem, yaşamını müzikle şekillendirip, renklendiren ve gelecekte müziği meslek olarak seçmeyi düşünenler liseliler arasında... Yaşadıkları müziği seslendiriyor ve Ve sanatçı olma yönünde ilerliyorlar. 'Grup Kervan' adıyla kurdukları müzik grubunda bass gitarist Süleyman, konuk olarak katıldıkları etkinlikte yok.
Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğinin işbirliğiyle her çarşamba düzenlenen ´geleneksel çarşamba sohbeti´nin konuğu olan Grup Kervan´ın üyeleri Berk Yıldırım (solist-gitar), Güneş Dural (gitarist) ve Görkem Çığ (davul-zil), 'Gençlik ve müzik' üzerine söyleşi yaptı, aralarında 'Kolay değildir' ve 'Tamirci çırağı´nın da bulunduğu bazı şarkıları seslendirdi.
İsteklerinin konservatuar eğitimi almak olduğunu ifade eden ancak ailesel ve çevresel yaklaşımlar ile ´gelecek kaygısı´ ile ´güven endişesi´nin konservatuarı ´ikinci üniversite´ olarak görmelerini gerektirebileceğini de anlatan Güneş, Görkem ve Berk, üniversitede farklı bir eğitim alsalar da meslek olarak müziği seçebileceklerini veya müzik üzerine çalışmayı sürdürme niyetinde olduklarını belirtiyor.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20