Gönüllülerin ´K. atatürk´ imzası kareogrofisi

Gönüllülerin ´K. atatürk´ imzası kareogrofisi

İskenderun´da Genç Sarı Zeybek Komitesi adlı bir gurup, 1919 kişiden olması gereken ve siyah tişört giyen gönüllüler, Atatürk Anıtı önünde oluşturduğu ´K. atatürk´ imzasının karegrofisi ile Akdeniz Bölgesi rekorunu kırmaya çalı

 İskenderun´da imza kareografisini oluşturan gönüllülerin kaç kişiden oluştuğunu belirlenmedi. Ancak, imza yerlerinde oluşan boşluklar, toplanan sayının 1919 kişiden oluşmadığını gösterdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yapılan imza kareografisi ile Akdeniz bölgesi rekorunun kırıldığını söyledi. Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, daha önce 1.500 kişinin Antalya´da imza kareografisinin gerçekleştirildiğini belirtti. ´K. atatürk´ imzasının karegrofisi, Antalya´da 1.506 kişiyle yazılarak, Akdeniz Bölge rekoru oluşturuldu. 


Etkinliğin sponsoru HBB
Önceki gün öğleden sonra gerçekleşen ve zaman zaman hafif yağmurlu havada İskenderun Atatürk Anıtına toplanan gönüllüler, Hatay Büyükşehir Belediyesinin sahne, ses sistemi, tişört, katılımcılara madalya ve bayrak desteği verdiği etkinlikte rekor kırmak için ´K. atatürk´ imzası kareografisini yazdı. ´K. atatürk´ imzası atmaya çalışan gönüllüler, önce Anatürk Anıtını asker selamıyla selamladı ve ardından üç dakika boyunca yerinde durdu.

İnsanlarla imzada ilk etkinlik
İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşının çalındığı etkinlikte, Genç Sarı Zeybekler Komitesi Başkanı Sena Kurt, milli mücadeleninin ateşinin yakıldığı 19 mayıs´ın cumhuriyetimiz için önemli bir tarih olduğunu ifade edip, imza kareografisi ile rekor denemesinin yapılacağını ifade etti.
CHP´nin Hatay il, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği etkinlikte konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ise, 19 Mayıs 1919´un, Kurtuluş Savaşının ilk adımı olduğunu ifade etti. Halkın ´K. atatürk´ imzası kareografisini oluşturmak için toplandığını belirten Savaş, 'O salt bir imza değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün imzası, Cumhuriyet´i, vatan sevgisini, ülke, bayrak sevgisini, manevi şahsiyetini milli hassasiyetlerini ve Türkiye sevgisini gösteriyor' dedi.

'O´nun manevi şahsiyeti Türkiye üstü'
Fransız işgali altında kaldığı dönemde istiklal mücadelesi veren ve bir yıla yakın süre de bağımsız devlet olan Hatay´ın Türkiye´ye 1939 yılında katıldığını anımsatan Savaş, 'O yıllarda Mustafa Kemal Atatürk, bir g zünü Hatay´a çevirmiş, Hatay´ın mutlaka misak-ı milli sınırlarına dahil edilmesi gerektiğini belirtmiş ve bunun mücadelesini vermiştir. Edebiyete intikal etmeden önce bize Hatay´ı armağan etmiştir. Mustafa Kemal, ´Hatay benim şahsi meselemdir´ dilen ve bölgenin kurtuluşuna destek veren en büyük liderimiz, dünya lideridir. 1914´te batıda, 1918´de Anadolu´da, son 6 yıldır da hemen doğumuzda yaşanan savaş, bu vatanın ne kadar değerli olduğunu göstermektedir. Gençlerimizin bunu bilmesi ve o şuurla hereket etmesi lazım. O büyük bir lider. Belki bizim O´nu korumaya gücümüz yetmez, ama manevi şahsiyetinin Türkiye üstü olması gerekir' diye konuştu.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20