“Görmez´in ayrılmasıyla Diyanet daha çok konuşulur oldu”

“Görmez´in ayrılmasıyla Diyanet daha çok konuşulur oldu”

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Prof. Dr. Mehmet Görmez´in görevinden ayrılmasıyla ilk kez Diyanet İşleri Başkanlığının bu kadar gündeme ve konuşulur olduğuna dikkat çekti.

Çalışkan, “Beklenen oldu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez görevinden ayrıldı. Değişik platformlarda çoktandır dillendirilen konunun boşa olmadığı anlaşıldı. Adam kıyma makinesi bu sefer başka bir değeri öğüttü” dedi.

Görevden alma-ayrılma ile ilgili tahmin ve suçlalamaların Görmez´le ilgili, ‘iktidarın yüzlerce bürokrat koltuğu içerisinde ender rastlanan isabetli seçimi´ yorumunu güçlendirdiğini kaydeden Dr. Necmettin Çalışkan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ülkemizin uzun yıllardır gördüğü sadece ilahiyatçı olarak değil, aynı zamanda iyi bir lider profiline sahip karakter olarak göze çarpan bir isimdi. Görevden al(ın)mayla ilgili konuşan herkes çeşitli tahmin ve suçlamalarda bulunuyor. Söylenen maddeleri alt alta sıralarsanız aslında lehine hüsnü şehadette bulunulduğunu hemen anlarsınız. Hemen tüm kesimler “iyi adam” olduğuna şehadet etmekte. Anlaşılıyor ki Sn. Görmez´in bazı konulardaki duruşu problem teşkil etti. Ancak daha önemlisi geleceğe yönelik varlığı “tehdit unsuru” oluşturdu. Kayıtsız şartsız teslimiyet gösteren, her işe kılıf bulan, her yanlışı doğrulayan, emir eri olmaması başını yedi. Ülkede “lider” sayılabilecek isimler arasında isminin zikredilmeye başlaması, bize göre “en önemli neden” oldu. Önümüzdeki Cumhurbaşkanı adayları arasında ismi zikredilirse şaşmayın. İlk onda değilse bile ilk yirmide olduğu kesin.”

“Mollaları da Modernistleri de kucaklamayı bildi”
Görmez´in emekliye ayrılmasındaki nedenler arasında ‘mezhepçiliği reddetmesi, İran´daki İslam Birliği konuşması, Mescidi Aksa´da hutbe vermesi´nin de önemli nedenler arasında sayılabildiğini ifade eden Dr. Çalışkan, Görmez´in açık bir şekilde FETÖ ile mücadeleyi bile kimsenin dillendirmeye cesaret edemediği dönemlerde “dinler arası diyalog” fikrine açıkça karşı çıkışına da işaret etti. Yazılı açıklamasında Dr. Çalışkan değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Son günlerde bardağı taşıran bir başka neden de Kur´an-ı Kerim´in televizyon ekranlarında şarkıcılar gibi yarışmalara konu edilmesinin Kur´an´a saygı yitireceğini savunarak konuşmasıydı ki kendisine daha üst perdeden “tokatla cevap” verilerek susturuldu. Mehmet Görmez, çıtayı ciddi olarak yükseltti. Diyanet camiası uzun yıllar görmediği kadar büyük gelişme yaşadı. Doğru dini bilgileri öğrenip hizmet içi eğitimler, kurslar, sınavlar, imamlar arası sınıflandırmalar bile çok çok büyük bir hizmetti. Hizmetleri Orta asya, Afrika ülkeleri ve pek çok ülkeye taşıdı. Hatta DİB´in hızı ve öncülük yapmasıyla TİKA ve Yurtdışı Türkler Akraba Topluluklar gibi kurumlar bile aktif oldu. Gaza gelip “kutlu doğum programlarını kaldırmadı, orijinal hutbeler hazırladı. Hutbelerdeki değişim Kur´an merkezli mezhepler üstü anlatım ve içerik birilerini ciddi rahatsız etmişti. Vatandaşı Diyanete yaklaştırdı. Laik kurum olduğu veçhile dini yapıların bile soğuk duruşu Görmez hocayla değişmişti. Mollaları da Modernistleri de kucaklamayı bildi.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00