Güder´den ‘ortak girişim grubu´ çağrısı

Güder´den ‘ortak girişim grubu´ çağrısı

Hatay İşadamları ve Bürokratlar Derneği (HATİAB) Başkanı İbrahim Güder yerli otomobilin Hatay´da üretilmesi gerektiğini savundu.

Sadet Berkyürek/İskenderun

 Antakya ve İskenderun´da gerçekleştirdikleri toplantılarla Yerli otomobil Hatay da üretilsin kampanyasını başlatan Güder, ortak girişim grubu oluşturulması için üretici firmalara seslendi, yer, teknik altyapı ve proje desteği sözü verdi.

İskenderun toplantısında 3 kıtaya yapılacak otomobil ihracatının stratejik yollarının da Hatay olduğunu vurgulayan Güder, Hatay´ın Ortadoğu´nun Avrupa´ya açılan kapısı olduğunu kaydetti, üretim altyapısının yanında Mustafa Kemal Üniversitesi ile İskenderun Teknik Üniversitesi´nin de, iyi yetişmiş eğitimli insan gücü, önemli sanayi kuruluşları örnek Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları ile üretime hazır olduğunu ifade etti. Güder, “Stratejik, teknik ve mali analizler nedeniyle Türkiye´nin otomobili Hatay´da üretildiğinde, Dünya otomobil piyasasında marka otomobili olma yolunda daha çabuk hedefine ulaşacaktır” dedi.

“İhracatın üssü İskenderun Körfezi olacaktır”
Günümüzde ve gelecekte Orta Doğu, Afrika ve Avrupa ülkelerinin stratejik deniz ihracatının Hatay limanlarından yapılacağı öngörüsünü de paylaştığı toplantıda Güder, şu değerlendirmeyi yaptı: “Uluslararası standartlara sahip karayolları, tren taşımacılığı, hava – deniz limanı ve uluslararası ihracat kurumlarıyla Hatay hazırdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine, 2017 yatırım planına alınan 4 şeritli, Hassa - Dörtyol Tünel Projesi bittiğinde; Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa´nın yeni ticaret ve sanayi aksının merkezi Hatay olacaktır. 6 vilayetin ve bölgemizin en yakın ihracat limanı İskenderun Körfezi olacaktır. Gaziantep - Mersin Limanı arasındaki 270 kilometrelik mesafe, Hassa tüneliyle Gaziantep İskenderun Limanı ile 110 kilometreye inecek, zaman ve maliyetler açısından büyük avantaj sağlanacaktır.”

Çatışma sonrası talep planlaması
Ortadoğu ve özellikle Suriye´de çatışmalı sürecin biteceği beklentisini de paylaşarak, ardından oluşacak otomobil talebine işaret eden Güder, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye´nin marka Otomobili, sıkışan Marmara Havzası´na değil, 17 medeniyetin yaşadığı, Unesco´nun gastronomi şehri ilan ettiği, Türkiye´nin en uzun sahillerine sahip, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri muhteşem, Anadolu kadim şehri Hatay´da üretilmesini talep ediyoruz.”

Üreticilere destek sözü verdi
Ortak girişim grubu için destek sözü de verdiği toplantıda İbrahim Güder, şunları kaydetti: “1960´lı yıllardan beri hayalimiz olan, Türkiye´nin Otomobilini inşallah 2021´de yollarda göreceğiz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, TOBB Başkanımıza ve Ortak Girişim Grubunun önünü açmak üzere, Zorlu, Anadolu, BMC, Turkcell ve Kıraça Holding´in Yönetim Kurulu Başkanlarına buradan sesleniyoruz. Babayiğitleri, Hatay´ın dünya vizyonuna sahip Genç yiğitleriyle çalışmaya davet ediyoruz. Yatırımın Hatay´da yapılması halinde, kendilerine hayır diyemeyecekleri yer önerisi sunacağız. Her türlü teknik altyapıya hazırız, proje için her türlü katkıyı da vermeye hazırız. Binlerce dönüm arazileriyle Hatay´ımız hazırdır.”

‘Neden Hatay´a?´ 21 maddeli gerekçe
Sempozyum Yerli otomobilin neden Hatay´da üretilmesini 21 madde ile gerekçelendiren Güder, bir sempozyum önerisinde de bulundu. Tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine ‘seferberlik´ çağrısı da yapan Güder, şöyle konuştu: “Hatay´ımızın milletvekilleri, rektörleri, belediye başkanları, güçlü holdingleri, sanayicileri, tüccarları, akademisyenleri ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte en kısa sürede, Türkiye´nin dünyaca marka olacak yerli otomobil üretiminde stratejik il Hatay olmalı Sempozyumunu en kısa sürede yapmalıyız. Bu yatırımı 21 neden ile Hatay´da yapılmalıdır. Sempozyum katılımcıları ve ilgili kurumların katkılarıyla, teknik analiz ve mali değerlendirme raporu bilimsel proje haline dönüşecektir. Bunu küresel bir proje olarak görüyoruz ve küresel başarı hedefliyoruz. Bu tür stratejik yatırımların ülke geneline yayılması halinde ülkemizin riskleri dağılacak, şu anda işsizlik oranı yüksek olan bölgemizde istihdam oluşacak, ekonomik büyüme sağlanacak ve gelişmişlik derecesi artacaktır.”



İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

Vakıf destekçileri, engelli çocuklar için koştu

Pac Meydanı'na 'rezerv alan' kararı

Kozaklı'da orman yangını kontrol altına alındı

Atatürkçü düşünce, gecede buluştu

Muhammed Önder, İskenderun Kaymakamı

Sanayi esnafının verileri çıkartılacak

Standart dışı beton ve çeliğe ceza

Sanayide 'yola park' tartışması

Sanayi esnafının sorunları görüşüldü

İMYO inşaatı bağışlarla yükseliyor

"Güler yüzlü hikayeler" yayımlandı

Nardüzü'nde Cumhuriyet turnuvası

Biz hala buradayız Sergisi’ kapısını açtı

"Atatürk ve Cumhuriyet" Sergisi

En büyük bayramın 101. yılı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9411,13%0,46
  • DOLAR

    34,56% 0,25
  • EURO

    36,04% -0,51
  • GRAM ALTIN

    3000,45% 1,31
  • Ç. ALTIN

    5010,37% 1,12