Gül: Tek gidip çift geleceğiz

Gül: Tek gidip çift geleceğiz

24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı itirazla tüm sandıkların yeniden sayılmasını isteyen MHP, Hatay´da yaptığı başvurularına olumsz yanıt alınca konuyu bugün YSK´ya iletme kararı aldı.

Akın Bodur

 MHP Hatay İl başkanı Murat Adal ile 24 Haziran seçimlerinde Hatay´dan MHP adayı olarak milletvekili seçilen Lütfü Kaşıkçı ve yurtdışı oylarıın bölgeye ilave edilmesi üzerine milletvekili seçilemeyen MHP adayı İbrahim Gül, dün Ankara´ya gitti. MHP adayı Gül, YSK´ya bugün itirazda bulunacaklarını belirtti. MHP´li Adal, Kaşıkçı ve Gül, konuyu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´ye de ayrıntılarıyla ileteceklerini belirtti. Hatay İl Seçim Kurulu ise seçim sonuçlarına göre bugün mazbatalarını milletvekillerine verecek. Hatay´daki seçim sonuçlarına göre AKP 5, CHP 4, MHP 1, HDP 1 milletvekili çıkardı.
Ankara´ya gitmeden önce MHP İskenderun ilçe teşkilatı önünde düzenlenen toplantıda konuşan MHP´liler, gelişmeler hakkında yörede yaşayanlara bilgi verdi.

Kaşıkçı: Sadece lokal sandıklar açıldı
MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy´un da katıldığı toplantıda konuşan Hatay´ın yeni milletvekili Kaşıkçı, 'Hataylı hemşerilerimizin helal oylarıyla iki milletvekili çıkardığımızı dağ taş öğrendi. Gece saat 03.00´a kadar da Hatay adliyesindeydik. Aradaki farkın çok büyük olduğunu yurt dışından gelen oyların da bu farkı kapatmayacağını bildiğimiz için bunu açıkladık. Ertesi gün yurtdışından oylar geldi. Ak Partiye 14 bin 500 oy, MHP´ye de 2 bin 200 oy geldi ve işin şekli değişmeye başladı. Hepimizin aklında şu soru işareti var;. Türkiye´de 50 milyon oyu 5 saatte sayan irade, yurtdışındaki 1 milyon 500 bin oyu üç-dört gün nasıl sayamadı? Sadece bizde değil, Ak Parti seçmeninde de bu kaygı var. Her gittiğimiz yerde ‘Ben Ak Partiye oy verdim ama sizin hakkınızdı´ diyen Ak Parti seçmeni var. Bu süreçte mağdur olan MHP ve onun milletvekili adayları ile teşkilatı oldu. Bunu herkes biliyor' dedi. Hatay´ın 15 ilçesindeki tüm sandıklara itiraz ettiklerini anımsatan Kaşıkçı, şunları söyledi: 'Çünkü oy farkı çok küçük. Sandıklar açılsın sayım tekrar yapılsın. Biz inanıyoruz ki MHP´nin oyları artacaktır. Bu iddiamızı da tüm ilçelerde adliyelere taşıdık. Bir türlü sandıkların hepsini açtırtamadık. Sadece lokal sandıklar açıldı. Siz belki yarın gidip mazbatanızı alacaksınız ama o milletin size verdiği mazbata olmayacak, üzerinde şaibe var. İtirazımızı en yüksek merci olan YSK´ya yapacağız. Gelin bize destek verin sandıkların hepsi açılsın, sizin oyunuz artar bizim bir olan vekilliğimiz de düşerse helali hoş olsun. Aylardır cumhur ittifakı için çalıştık. Her gittiğimiz yerde önce Erdoğan´a sonra MHP´ye oy istedik. Erdoğan´ın cumhurbaşkanı olmasında hepimizin katkısı var ama üzülerek söylüyorum, 45 günlük seçim sürecinde hiçbir milletvekili adayı cumhur ittifakının ‘c´sini ağzına almadı. 45 gün bir kere Devlet Bahçeli´nin ismini zikretmediler. Bunların hepsini biliyoruz. Şimdi seçim bitti, Cumhur İttifakı yeniden gündeme geldi. Ak Partili seçmenle hiçbir problemimiz yok, onlarla gönül birlikteliği yaptık. Belediye seçimlerine dokuz ay 10 gün var. Bizler çalışmaya başladık, konunun muhatapları ne demek istediğimi anlar. Bugün bize yardımcı olmayanlara yerel seçimlerde de biz yüz yüze bakacağız. Biz, Ak Partili seçmenle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Samimiyseniz YSK´daki itirazımızda yanımızda durun destek verin, herkes de görsün.'

Gül: Milletvekilliğini onların elinden söküp alacağız
Yurtdışı oylarının Hatay´a eklenmesiyle milletvekilliğini AKP adayı Sabahat Özgürsoy Çelik´e kaptıran MHP adayı İbrahim Gül de Hatay´da iki milletvekilinin hakları olduğunu ve bunu alacaklarını söyledi. Gül, 'Açtırabildiğimiz sandık sayısı Hatay´daki sandık sayısının yüzde 2´si. Yüzde 2 sandıkla 50 oyumuzu geri aldık. Gerisini açmaya cesaret edemiyorlar. Biliyorlar ki biz fark atacağız onlara. İl başkanımız seçim gecesi sabah 04.30´a kadar adliye önündeydi. Ne olduysa o 04.30´dan sonra adliyeye gidip hakkımızı gasp edenler tarafından yapıldı. Oraya kimler gitti, kimlere baskı uyguladılar? Onlar açıklanırsa kimin harama el uzattığı ortaya çıkacaktır. Ertesi gün il Seçim kurulundan Hatay´daki seçim sonuçlarını istedim. Bana verdikleri sonuç elimde; 8 bin 100 farkla milletvekilliği MHP´nin idi ama bir saat sonra 8 bin 100´ün kapandığını ve kendilerinin 100-150 önde olduklarını beyan etmeye başladılar. Seçim sürecinde hepimiz fedakarlık yaptık. Cumhur İttifakının altına genel başkanımız imza attı, o bizim namusumuzdur, dedik. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan´a sahip çıktık, onun adına herkesten oy istedik. Ak Partinin seçmeninden şikayetçi değiliz, bu durumdan onlarda rahatsız. Sandıklar açılınca kaybedeceklerini bildikleri için, yaptıkları hilelerin gün ışığına çıkacağını bildikleri için sandıkları açtırmaya cesaret edecek yüreğe sahip değiller. Allah korkunuz varsa hakkımızı verin. Kimse heyecanını yitirmesin, hakkımızı alacağız. Hatay´ın hakkı olan bir milletvekilini daha onların elinden söküp alacağız. Ankara´ya tek gidip çift geleceğiz” dedi. MHP adayı Gül, partililerinin sosyal medyada kırıcı ifadeler yazmamalarını da istedi.



Anahtar Kelimeler: İbrahim Gül Lütfi Kaşıkcı

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

İlkokul öğrencileri vali koltuğunda

Sembolik başkan 'denetim' istedi

CHP il başkanı istifa etti

"Mücbir sebep hali en az bir yıl uzatılmalı"

Prof. Görür: Faylardaki stres transfer oldu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62