“Güvenli yol istiyoruz”

Arsuz´a bağlı Avcılarsuyu Mahallesi´ndeki ortaokuldan evine dönerken anayolda bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Gülşen Uçar´ın ailesi, yakınları ve komşuları kazanın yaşandığı noktada buluştu, Gülşen U

GÜNCEL 29.04.2022 18:30:40 0
“Güvenli yol istiyoruz”

Arsuz´a bağlı Avcılarsuyu Ortaokulu´nun taşımalı da dahil dağınık yerleşimlerden gelen öğrencilerin güvenli ulaşım sorunu bugün köy sakinleri ve ölenlerin aileleri tarafından protesto edildi. “Çocuklarımız güvenli bir yol istiyor” talebinde bulunan aileler, anayolda kaldırımın yanı sıra uyarı levhasının da eksikliğine işaret etti, çocuklarının sırtlarında çantalarıyla araç trafiğinin aktığı yolu kullanmak zorunda olduklarını söyledi.

Bir hafta önce okul çıkışında anayoldaki kazada hayatını kaybeden Gülşen´in fotoğrafını tek kardeşi abla Saniye Uçar taşırken, yöre sakinleri ellerinde dövizlerle anayol üzerinde yürüyerek kazanın yaşandığı noktaya geldi. Gülşen´in fotoğrafı olay yerine bırakıldı, protesto eylemine katılanlar fotoğrafın çevresine çiçek bıraktı. Anayolda açıklama yapılırken araç trafiği de bir süre aksadı.

Gülşen Uçar´ın babası Murat Uçar, olay yerinde yaptığı açıklamada “Canımız yanıyor. Başka acılar yaşanmasın” dedi. “Bu yolu yapmak çok mu zor” diye soran baba Uçar, Büyükşehir belediye yetkililerine seslenerek bir çok yatırıma kaynak ayrılırken son bir kaç yılda 9´u ölümlü 17 kazanın yaşandığı güzergahın kaldırım ve uyarı levhası eksiklerinin giderilmesini istedi.

Anayolda kaldırım olmamasına ve sürekli tekrar eden kazalara dikkat çeken yöre sakinleri de, Gülşen Uçar´ın ardından yeni kazaların yaşanmaması için kaldırım talep etti, uyarı işaretlerinin yerleştirilmesi gerektiği söyledi. Yazlık sitelere yerleşimlerle araç trafiğinin arttığı sürücülere de dikkatli olmaları çağrısında bulunan aileler, çocuklarının okullarına güvenli gidip gelecekleri yol ve kaldırımın şart olduğunu vurguladı.

 


Anahtar Kelimeler: Güvenli istiyoruz

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2506,57% 0,25
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00