Güzelmansur: Kamulaştırma mağdur ediyor
CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur: Depremzedenin elinde kalan sağlam evler, zeytinlikler, tarım arazilerine de kamulaştırmayla el konuluyor
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay’da depremzede vatandaşın sağlam evinin olduğu arazilerde ya da zeytinlikler ve tarım arazilerinde yapılan haksız kamulaştırmaları Meclis gündemine taşıdı.
11 ilimizi etkileyen 6 Şubat depremlerinde yıkılan toplam bina sayısının yarısının Hatay’da bulunduğunu vurgulayan Güzelmansur, Hatay’ın yeniden yapılandırılması kapsamında, TOKİ tarafından inşa edilecek afet konutları için alınan kamulaştırma kararlarının depremzede vatandaşı mağdur ettiğini belirtti. Kamulaştırılan alanlarda vatandaşların sağlam evlerinin, zeytinliklerinin veya tarım arazilerinin bulunduğuna dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sorunu önerge ile TBMM’ye taşıdı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Hatay’da özel mülkiyet kapsamında kamulaştırılan zeytinlik ve tarım arazisi miktarının ilçe ve mahalle bazındaki detaylarını soran Güzelmansur, “Acele ve yanlış yapılan kamulaştırmalar depremzede vatandaşlarımızın yuvalarını ve ekmek teknelerini, ederinin çok altında fiyatlarla ellerinden almaktadır. Hatay’da uygun ve boş hazine arazileri dururken vatandaşın özel mülkünün kamulaştırılması afetin ranta dönüştürüldüğüne yönelik şüpheleri kuvvetlendirmektedir” dedi.
Güzelmansur’un önergesinde yer alan diğer sorular şunlar:
Hatay’da afet konutu inşa etmek üzere kamulaştırılan özel mülkiyet kapsamındaki taşınmazlardan kaçında vatandaşımızın sağlam veya az hasarlı konutu bulunmaktadır? Bunların ilçe ve mahalle bazındaki sayıları nedir?
6 ve 20 Şubat depremleriyle yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan ya da işsiz ve gelirsiz kalan vatandaşlarımızın sahip olduğu az sayıdaki taşınmazına da kamulaştırma yoluyla el konulmasını doğru ve adil buluyor musunuz?
Hatay’da vatandaşlarımızın sağlam evlerinin, zeytinliklerinin veya tarım arazilerinin değerinin çok altında fiyatlarla kamulaştırılmasına yönelik kararların iptaline yönelik bir çalışma var mıdır?
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




