Güzelmansur: Kamulaştırma mağdur ediyor

CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur: Depremzedenin elinde kalan sağlam evler, zeytinlikler, tarım arazilerine de kamulaştırmayla el konuluyor

SİYASET 15.06.2023 16:41:00 0
Güzelmansur: Kamulaştırma mağdur ediyor

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay’da depremzede vatandaşın sağlam evinin olduğu arazilerde ya da zeytinlikler ve tarım arazilerinde yapılan haksız kamulaştırmaları Meclis gündemine taşıdı.

11 ilimizi etkileyen 6 Şubat depremlerinde yıkılan toplam bina sayısının yarısının Hatay’da bulunduğunu vurgulayan Güzelmansur, Hatay’ın yeniden yapılandırılması kapsamında, TOKİ tarafından inşa edilecek afet konutları için alınan kamulaştırma kararlarının depremzede vatandaşı mağdur ettiğini belirtti. Kamulaştırılan alanlarda vatandaşların sağlam evlerinin, zeytinliklerinin veya tarım arazilerinin bulunduğuna dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sorunu önerge ile TBMM’ye taşıdı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Hatay’da özel mülkiyet kapsamında kamulaştırılan zeytinlik ve tarım arazisi miktarının ilçe ve mahalle bazındaki detaylarını soran Güzelmansur, “Acele ve yanlış yapılan kamulaştırmalar depremzede vatandaşlarımızın yuvalarını ve ekmek teknelerini, ederinin çok altında fiyatlarla ellerinden almaktadır. Hatay’da uygun ve boş hazine arazileri dururken vatandaşın özel mülkünün kamulaştırılması afetin ranta dönüştürüldüğüne yönelik şüpheleri kuvvetlendirmektedir” dedi.

Güzelmansur’un önergesinde yer alan diğer sorular şunlar:

Hatay’da afet konutu inşa etmek üzere kamulaştırılan özel mülkiyet kapsamındaki taşınmazlardan kaçında vatandaşımızın sağlam veya az hasarlı konutu bulunmaktadır?  Bunların ilçe ve mahalle bazındaki sayıları nedir?
6 ve 20 Şubat depremleriyle yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan ya da işsiz ve gelirsiz kalan vatandaşlarımızın sahip olduğu az sayıdaki taşınmazına da kamulaştırma yoluyla el konulmasını doğru ve adil buluyor musunuz?
Hatay’da vatandaşlarımızın sağlam evlerinin, zeytinliklerinin veya tarım arazilerinin değerinin çok altında fiyatlarla kamulaştırılmasına yönelik kararların iptaline yönelik bir çalışma var mıdır?

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,03% 0,37
  • EURO

    43,19% 1,53
  • GRAM ALTIN

    3958,03% 2,24
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67