Güzelmansur: Seçim bitti, sözler unutuldu

İskenderun/SES

SİYASET 29.05.2024 13:38:00 0
Güzelmansur: Seçim bitti, sözler unutuldu

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, elektriği kesilen depremzede esnaf ile yağışlarda su içinde kalan konteynerlerin sorununu anlattı ve depremzede esnafa toparlanana kadar süre verilmesi gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Güzelmansur, TBMM’de yaptığı konuşmada "Seçim bitti, sözler unutuldu" dedi. Güzelmansur şöyle konuştu: "Hatay'da depremde iş yerleri yıkılan esnafa prefabrik çarşı, iş yerleri verildi ve elektriğini iki, üç yıl devletin ödeyeceği söylendi. Tabii, seçimden önceydi bu; seçim bitti, sözler unutuldu. Şimdi, esnafa ‘ya abonelik al, ya da elektriğin kesilir’ deniliyor. Aboneliği almayan esnafın elektriği kesildi. Bunların içinde sağlık, gıda işi yapanlar var; dondurucuları, soğutucuları şu anda çalışmıyor, sermayesi çöp olmak üzere. Hatay halkı deprem öncesinde ülkemize en fazla vergi ödeyen 7. ildi. Bu il, bu halk, bu esnaf bu akıl dışı muameleyi hak ediyor mu? Bari esnaf kendini toparlayana kadar süre verin, elektriğini de öder, tüm illerden fazla vergisini de öder."

Konteynerdeki 188 bin kişi

Hatay’da 18 aydır barınma sorununun devam ettiğini belirten Güzelmansur, açıklamasına şöyle devam etti:
“Depremden 18 ay geçmiş olmasına rağmen insanımız insani barınma mücadelesi veriyor. 188 bin Hataylı hâlâ 21 metrekarelik konteynır alanlarında yaşıyor. Ama gelin görün ki, bu konteynır kentlerde ne zaman yağmur yağsa, konteynır kentleri su basıyor; çoğunun altyapısı yok, su tahliye boruları yok, doğru dürüst kanalizasyon sistemi yok. Ne zaman yağmur yağsa konteynerler su geçiriyor, depremzede vatandaşımın eşyaları su içinde kalıyor çünkü konteynerler sağlam firmalardan değil yandaş firmalardan temin edildi. Buradan yetkililere sesleniyorum: Konteyner kentlerin altyapısını derhâl düzeltin. Konteynerlerin su izolasyonunu yaptırın, depremzedeyi artık anlayın."

“Konteynırlara elektrik sayacı takılmaya başlandı”

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) eski Başkanı Lütfü Savaş da sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda "Depremden en çok mağdur olan Hatay’da konteyner iş yerlerinde elektrik ve su parası ödemeyeceksiniz denildi. Konteynırlara elektrik sayacı takılmaya başlandı. Esnafın kullandığı kredi faizi yüzde 0.75’den yüzde  2.9’a çıkarıldı. Kredinin geri ödeme süresi beş yıldan üç yıla indirildi. Hatay esnafı nasıl hayata tutunup ayağa kalkacak? Hatay ticareti ve ekonomisi nasıl düzelecek? Oy isterken insanlarımıza her şeyin daha iyi olacağın söyleyen iktidar, seçim sonrasında herkesi kaderi ile baş başa bırakıp, ne haliniz varsa görün mü diyor? Tahminim kibarca kısmetinizi başka şehirde arayın, Hatay’ı terk edin diyor. Hiç kimse merak etmesin, Hatay coğrafyası geçmiş tarihten çok daha cazip konumda. Geleni ve burayı yurt edinmek isteyeni gün geçtikçe artıyor" ifadesine yer verdi.


Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79