Tarih: 31.10.2023 10:26

Hak sahipliğine Hatay’dan 246 bin başvuru yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından yapılan şartlı bağış kapsamında AFAD Hatay İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, Hatay’da resmi ilan alan gazetelere ekipmanların dağıtımı dolayısıyla gazetecilerle kahvaltı programında buluştu. Müdür Yardımcıları ile AFAD genel merkez yöneticilerinin de katıldığı toplantıda 6 Şubat depreminden sonraki çalışmalar ve gerçekleşmelerle ilgili bilgi veren Körpeş, 50 bin civarında yerleşkelerde, 12 binin üzerinde bireysel dağıtılan 65 bin konteyner bulunduğunu söyledi. Geçinci barınma ihtiyaçlarına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Körpeş, yaşanan afetin büyüklüğünün hak sahipliği başvurularıyla da kendini gösterdiğini kaydetti.

Hak sahipliği için başvuru sayısının 246 bin olduğunu belirten Körpeş, "Hatay’da yaşanan durum Türkiye’de son 50 yıl içinde gerçekleşen felaketlerin tamamının toplamından daha büyük. Deprem sonrası sadece Hatay ilinde 246 bin hak başvurusu oldu. Bu rakam deprem gören diğer illerin toplam sayısından çok daha yüksek. Bu aşamada Hatay’ın ayrı bir önem içinde değerlendirilmesi lazım” diye konuştu.

Ülke genelinde son 50 yılda yapılan hak sahipliği başvurusunu, Hatay’da sadece 2 ay gibi bir sürede aldıklarını, toplamda 246 bin başvurunun ilk değerlendirme neticesinde yüzde 100'ünü tamamlandığını, askı sürecinde ise 75 bin civarında başvuru beklediklerini kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —