Tarih: 07.07.2017 17:34

Halk ozanları Kırıkhan´da buluştu

Facebook Twitter Linked-in

 

Kırıkhan Kültür ve Sanat Derneği´nin evsahipliğinde gerçekleşen sohbet toplantısına şu isimler katıldı: Dörtyol´dan Emin Can, Mustafa Cengiz, Araştırmacı Yazar Kadir Arslan, Dörtyol eski Belediye Başkanı Mehmet Ocak, Hamza Taşpınar, Bekir Cila, Hatay Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak, Zeynel Abidin Payas, Ömer Cila, Hatay Edebiyatçılar Derneği Başkanı Nebih Nafile, Kırıkhan´dan Dr. Hasan Ayparlar, Hüseyin Celil, Rahmi Vardı, A.Vasi Köse, Mesut Karaoğlu, Aziz Tok, Muzaffer Gök, Mustafa Halis, Mustafa İncedil, Aşık Mustafa Sağır, Abdurrahman Karaca, Sefil Ali Aşık Mehmet Askerden, Ömer Uzun, Bestami Acar, Yusuf Çolak, Mahmut Ateş, Ahmet Melik Çelik.
Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz´ın desteğiyle düzenlenen konsere de katılan sanatçı Musa Eroğlu, Gülşah Güler Sosyal tesisindeki sohbet toplantısında ozanlığın tarihi anlattı. Eroğlu, ozanlığın ülke için önemini vurgulayarak halk ozanlarının ülkenin kültür tarihini sözle yazan ve halkın yaşam biçimine döndüren önemli bir unsur olduğunu belirtti. Halk ozanlığı geleneğinin geçmişini Anadolu Medeniyetleri Müzesi´ndeki bir heykele kadar geriye gititğini anlatan Eroğlu, ”Bir bağlama çalan insan figürü, bu geleneğin 3 bin 700 yıldır Anadolu topraklarında yaşadığını ve sizler, yaşayan halk ozanları ile de yaşamaya devam edeceğine inanıyorum” dedi.

İncedil´den eserlerine ´anonim´ eleştirisi
Aşık Mustafa İncedil birçok bestesi ve albümü olduğun belirttiği kısa konuşmasında kendisine ait eserlerin ünlü sanatçılar tarafından okunduğunu, ancak isim kullanılmayarak ‘anonim´ etiketiyle tanıtıldığı şikayetinde bulundu. Musa Eroğlu konu ile ilgili örnekler vererek bu olayın ülkemizde ne yazık ki yaygın olduğunu, son zamanlarda açılan mahkemelerde hak arandığını ve olumlu sonuçlar alındığını anlatarak “Bu bir fikir hırsızlığıdır, emek hırsızlığıdır” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —