Hambolat: Verem, tedavi edilebilir hastalık
Hambolat, 01-07 Ocak tarihleri arasına farkındalık amacıyla kutlanan 76. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada verem hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlar ücretsiz verildiğini hatırlattı.
İskenderun/SES
Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, veremin (tüberküloz) , 'Mycobakterium tuberculosis' basili tarafından oluşturulan hava yolu ile bulaşan bakteriyel bir hastalık olduğunu belirtti.
Hastalığın öksürme, aksırma veya konuşmayla ortaya saçtığı damlacıkların diğer bireyler tarafından solunması; damlacıkların yapıştığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerin, ağız burun ve göze temasıyla bulaştığını anlatan Hambolat, şu açıklamayı yaptı: "Tüberküloz hastaları kayıt altına alınmakta ve temaslıları tespit edilmektedir. Tüberküloz hastalarına verilen tedavinin yanında temaslılara da koruma tedavisi verilmektedir. Düzenli ilaç kullanılması durumunda tüberküloz önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Ülkemizde verem hastalarının tedavilerinin düzenli olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla hasta odaklı Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) uygulanmaktadır. DGT uygulamasında hastaya tüm tedavi süresince ilaçlarının her dozu bir görevlinin ya da sorumlunun gözetiminde içirilir ve bu durum kayıt altına alınarak tedavinin başarıyla sonuçlanması sağlanır. İş hayatına ara vermek zorunda kalan hastaların tedavi süreçlerinde maddi sıkıntı yaşamamaları için tedavi süreci boyunca kendilerine aylık olarak ödemeler yapılmaktadır. Tüberküloz ve solunum yolu ile bulaşan hastalıklar; bulaş yolunun kolay olması nedeniyle tarihin her döneminde insan hayatını tehdit ederek önemli bir toplum sağlığı sorunu olmuştur."
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,44% -0,09
-
GRAM ALTIN
6488,42% 1,77
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00




