HAMOK: En önemli sorun hala barınma, sağlık ve eğitim

HAMOK: En önemli sorun hala barınma, sağlık ve eğitim

Deprem bölgesinde en önemli ihtiyaçların barınma, sağlık ve eğitim olduğunu vurgulayan Hamurcu, 17 meslek kuruluşunun oluşturduğu HAMOK adına yaptığı çağrıda eğitim ihtiyaçlarına dikkat çekti, çözüm önerilerini paylaştı

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) dönem sözcüsü Yahya Hamurcu, kentten çocuklarını eğitimi için ciddi bir göç yaşandığına dikkat çekerek, “Burada kalan insanlarımızın çocuklarının güvenli ve iyi bir eğitim alabilmesi hayati önem arz etmektir” dedi.

EĞİTİM TAM GÜN OLMALI

Hamurcu, başlıklarla şu konulara değindi;

“6 Şubat deprem felaketinin yaralarını sarmak ve kaliteli bir eğitim için; eğitim emekçilerinin barınma sorunlarının ve diğer ihtiyaçlarının en aza indirgenmesi,  ek ücret verilmesi ile birlikte okullarda eğitimin tam gün yapılması gerekir. Birçok okul hasar görmüş, sağlam okulların bir kısmına ise Kamu Kurumları konumlanmış olması sebebiyle okul ihtiyacı doğmuştur. Bu oluşan ihtiyacı gidermek için ikili eğitim yapılması öngörülmektedir. Bilindiği üzere deprem sonrası ilimizin birçok ilçesinde okulların açılmaması nedeni ile öğrencilerin eğitim -öğretim alanında ciddi eksikleri oluşmuştur. Öğrencilerin gerek öğrenim açıklarının kapatılması gerekse sosyal yaşama döndürülmesi gerekse de psikolojik olarak yeniden yaşama entegre olabilmesi adına tam gün eğitim zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir.

ÖĞRENCİLERE KAOS YAŞATILMAMALI

Yaşadığımız felaket dikkate alındığında çocuklarımızın eğitimden uzak kaldığı zamanları telafi edebilmesi için sağlam, güvenli okullarda ve tam gün eğitim almaları ciddi bir ihtiyaç ve gerekliliktir. İkili eğitimde sabah karanlıkta okula gidecekleri öğleden sonra okula gidenlerin akşam karanlığında eve dönecekleri dikkate alındığında artçı depremlerin devam ettiği bugünlerde yaşanması kuvvetle muhtemel olan korku ve panik öğrenciler ve veliler üzerinde ciddi anlamda bir kaos yaratacaktır.

OKULLAR BOŞALTILACAK MI?

Yetkililerden talebimiz sağlam okullarda konumlanmış kamu kurumlarının okulları boşaltması, mümkün olan her yerde tam gün eğitime geçilmesi, kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarının devlet tarafından ücretsiz verilmesi, öğrencilerin rutin sağlık kontrollerinin yapılması, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin başlatılması, öğrencilerin güvenliği için okullara yakın riskli bina yıkımı ve enkazının bir an evvel tamamlanması, öğretmen ve öğrencilere ücretsiz servis olanağının sağlanması, okullarda uzman psikolog ve okul rehber öğretmenlerinin işbirliği ile gerekli psikolojik desteğin verilmesi ve bütün öğrencilere ücretsiz yemek verilmesidir.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13