HAMOK: En önemli sorun hala barınma, sağlık ve eğitim

HAMOK: En önemli sorun hala barınma, sağlık ve eğitim

Deprem bölgesinde en önemli ihtiyaçların barınma, sağlık ve eğitim olduğunu vurgulayan Hamurcu, 17 meslek kuruluşunun oluşturduğu HAMOK adına yaptığı çağrıda eğitim ihtiyaçlarına dikkat çekti, çözüm önerilerini paylaştı

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) dönem sözcüsü Yahya Hamurcu, kentten çocuklarını eğitimi için ciddi bir göç yaşandığına dikkat çekerek, “Burada kalan insanlarımızın çocuklarının güvenli ve iyi bir eğitim alabilmesi hayati önem arz etmektir” dedi.

EĞİTİM TAM GÜN OLMALI

Hamurcu, başlıklarla şu konulara değindi;

“6 Şubat deprem felaketinin yaralarını sarmak ve kaliteli bir eğitim için; eğitim emekçilerinin barınma sorunlarının ve diğer ihtiyaçlarının en aza indirgenmesi,  ek ücret verilmesi ile birlikte okullarda eğitimin tam gün yapılması gerekir. Birçok okul hasar görmüş, sağlam okulların bir kısmına ise Kamu Kurumları konumlanmış olması sebebiyle okul ihtiyacı doğmuştur. Bu oluşan ihtiyacı gidermek için ikili eğitim yapılması öngörülmektedir. Bilindiği üzere deprem sonrası ilimizin birçok ilçesinde okulların açılmaması nedeni ile öğrencilerin eğitim -öğretim alanında ciddi eksikleri oluşmuştur. Öğrencilerin gerek öğrenim açıklarının kapatılması gerekse sosyal yaşama döndürülmesi gerekse de psikolojik olarak yeniden yaşama entegre olabilmesi adına tam gün eğitim zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir.

ÖĞRENCİLERE KAOS YAŞATILMAMALI

Yaşadığımız felaket dikkate alındığında çocuklarımızın eğitimden uzak kaldığı zamanları telafi edebilmesi için sağlam, güvenli okullarda ve tam gün eğitim almaları ciddi bir ihtiyaç ve gerekliliktir. İkili eğitimde sabah karanlıkta okula gidecekleri öğleden sonra okula gidenlerin akşam karanlığında eve dönecekleri dikkate alındığında artçı depremlerin devam ettiği bugünlerde yaşanması kuvvetle muhtemel olan korku ve panik öğrenciler ve veliler üzerinde ciddi anlamda bir kaos yaratacaktır.

OKULLAR BOŞALTILACAK MI?

Yetkililerden talebimiz sağlam okullarda konumlanmış kamu kurumlarının okulları boşaltması, mümkün olan her yerde tam gün eğitime geçilmesi, kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarının devlet tarafından ücretsiz verilmesi, öğrencilerin rutin sağlık kontrollerinin yapılması, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin başlatılması, öğrencilerin güvenliği için okullara yakın riskli bina yıkımı ve enkazının bir an evvel tamamlanması, öğretmen ve öğrencilere ücretsiz servis olanağının sağlanması, okullarda uzman psikolog ve okul rehber öğretmenlerinin işbirliği ile gerekli psikolojik desteğin verilmesi ve bütün öğrencilere ücretsiz yemek verilmesidir.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00