Hassalı akademisyene Simavi Ödülü

Hassalı akademisyene Simavi Ödülü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına düzenlenen 41. Sedat Simavi Ödülleri İstanbul´da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

 

Dokuz dalda 14 kişinin ödül aldığı törende Hassalı akademisyen Doç. Dr, Nuray Ergüneş, ´Kadınsız Kentler; Toplumsal Cinsiyet Açısından Belediyelerin Politika ve Bütçeleri” adlı eseri yaptığı çalışma arkadaşları Prof. Dr. Gülay Günlük Şenesen, Doç. Dr Yelda Yücel, Doç. Dr. Ayşegül Yakar Önal, Doç. Dr. Burcu Yakut Çakar´la birlikte ödül aldı. Ödül töreninde konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını, tutuklu gazeteci ve yazarların serbest bırakılmasını istedi. Olcayto, “Sedat Simavi Türk basını için çok önemli bir figür. Sanat diyorsunuz Sedat Simavi bir karikatürist. Dönemini çok iyi anlatan karikatürleri var. Dergiler çıkarmış.Kurtuluş Savaşı´yla ilgili çalışmaları var. Sarayla bitip tükenmeyen kavgaları var. Bıraktığı bir de miras var. Gazeteci zor durumda kalabilir. Ama Sedat Simavi ‘Kalemini gerekirse kır ama satma´ demiştir. Bugünkü gazeteciliğe bakınca doğrusu Sedat Simavi´yi bir kez daha minnetle anıyoruz. Çok önceden bugün gazeteciliğin geldiği durumu görmüştür Sedat Simavi. Bugün arkadaşlarını ihbar eden, küçük ya da büyük çıkarlar için arkadaşlarını harcayan, cezaevindeki arkadaşlarına ‘oh çeken´ bir grup insan var. Bunlar kendilerine gazeteci diyorlar. Cezaevinde 140 gazeteci var. Bu arkadaşlarımızı cemiyet olarak ziyaret etmeye çalışıyoruz. Ahmet Şık´ı da, Ali Bulaç´ı da ziyaret ettik. Özgür Gündem´den İnan Kızılkaya´yı da ziyaret ettik. Cezaevindeki meslektaşlarımız ziyaretlerimiz sırasında birbirlerine selam gönderiyorlar. Cezaevindeki dayanışmaları çok yüksek. Biz o dayanışmayı dışarda gösterelim istiyoruz ama bunu sağlayamıyoruz. Gazetecilikte nefret dili haberciliğinden vazgeçelim. Türkiye basın özgürlüğünden, halkın haber alma ve doğruyu öğrenme hakkından yoksun bırakılmamalı. Bu utançtan kurtulunmalı. Gergin bir topluluk olduk. Medyanın da bu gerginliğe olumsuz katkısı var. Siyasetçilerin dili de nefret dili. Bu kavga içinde toplumun sağlıklı hareket edebilmesi mümkün değil. Umarım bunları kısa zamanda atlatırız. Umudumuzu yitirmiyoruz, mücadeleyi de bırakmıyoruz. Sedat Simavi bize ‘Dik durun´ demişti biz de dik durmaya çalışıyoruz. Düşünceyi ifade özgürlüğü, temel hak ve özgürlükleri, basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü farklılıklara saygıyı hiçe sayan toplumlarda çağdaş bir demokrasi yeşeremez. Kısaca diyoruz ki düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engeller kalkmalıdır. Gazeteciler, yazarlar düşüncelerinden, yazılarından ötürü cezaevlerinde çürütülmesinler. Hapishanelerinde en çok gazeteci bulunan ülke ayıbı ortadan kalksın. Gazeteciliğin, yazarlığın, sanatın 21. yüzyılda suç olmadığı artık bilinsin. Ummak istiyoruz ki gelecek yıla üzerimizdeki bütün sıkıntıları, korkuları yenmiş, barış içinde kardeşçe yaşayan bir toplum olarak gireriz' dedi.
Törene Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selamı Turgut Genç, Basın Yayın Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği YK üyeleri Fügen Toksü, Şulecan Dalbudak, TGC Onur Kurulu Sekreteri Ergin Konuksever, TGC Denetim Kurulu üyeleri, TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı ve Milliyet Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş, Hürriyet Gazetesi İstihbarat Müdürü Celal Korkut ve TGC´nin Hatay´daki iki temsilcisi de katıldı.



Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

Sağlık çalışanları anıldı

Asi Nehri'ne karanfil bırakıldı

"Depremde acıların üssü Hatay oldu"

Ağıt ve türkülerle anıldılar

İskenderun'da anma Atatürk Anıtı'nda

Acının 2. yılında...

"Depremde hasar nedenleri" konferansı

İHD'den deprem hak ihlalleri raporu

Vali Masatlı; “2 yılda imkansız işler başardık”

Milletvekili Yayman: Depremin merkezi Hatay oldu

Babacan: Hatay’da bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz

Hatay en ağır yıkımı yaşadı

Yayladağı kapısı ticarete açılabilecek

Konteyner çarşı taşınacak

Hayalleri kitapla büyütecekler

Yükleniyor

  • BIST 100

    9381,32%-1,09
  • DOLAR

    38,01% 0,27
  • EURO

    41,89% -0,34
  • GRAM ALTIN

    3769,10% -0,72
  • Ç. ALTIN

    6179,57% 0,26