Hastane personeli işaret dilini öğrendi

Hastane personeli işaret dilini öğrendi

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından işitme engelli yurttaşların hastanelerde sağlık hizmeti ulaşımındaki engelleri önlemek amacıyla temel işaret dili kursu başlatıldı.

 Kursa, birliğe bağlı hastanelerde görev yapan sağlık personeli katılıyor. Hatay Kamu Hastaneleri bağlı 14 sağlık tesisinden toplam 30 kişilik ekibe yönelik, 3 ay sürecek 120 saatlik temel işaret dili eğitimi başladı. Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nde görevli İşaret Dili Tercümanı tarafından verilen eğitimler; cumartesi günleri Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Eğitim Sınıflarında, Salı günleri ise İl Sağlık Müdürlüğü Davudi Antaki Toplantı Salonunda gerçekleştiriliyor.

İletişim engeli kaldırılacak Yeni yapılan hastanelerin engellilerin erişebilmesine imkan tanıyan donanımla inşa edildiği belirtilen açıklamada, fiziki koşulların düzenlemesi yanında, sağlıklı bir tanı-tedavi süreci sunmak için ortak dilin önemine dikkat çekilerek, bu amaçla işitme engellilerle iletişimi sağlayacak temel işaret dili eğitiminin başlatıldığı ifade edildi.

İşitme engleli de erişebilecek Temel İşaret Dili Eğitimi, el hareketleri ve yüz mimiklerinden oluşan işitme engeli olan bireylerin iletişimini sağlayan, Temel İşaret Dili Eğitimi ile farklı hareket ve işaretler ile işitme engelliler ile iletişimi sağlayabildiği kaydedilen yazılı açıklamada, “Hatay Kamu Hastaneler Birliği olarak insan odaklı, erişilebilir, nitelikli ve güvenli sağlık hizmeti sunmayı ilke edinildiği, engelli vatandaşların da sunulan hizmetlere ulaşılabilirliği doğrultusunda Bakanlığımızın politikaları çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarda sağlık tesislerimizin engelli bireyler için erişilebilirlik düzeylerini en üst düzeye çıkarmaya çalışmaktayız” denildi.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20