Hatay, bölgenin yıldızlarından biri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hatay´ın önümüzdeki 5-6 yılda ekonomik anlamda önemli bir yere geleceğini söyledi.

29.09.2017 10:20:45 0
Hatay, bölgenin yıldızlarından biri

Burak Milli/Antakya

Toplantılara katılmak ve görümelerde bulunmak üzere dün Hatay´a gelen ve valiliği ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Antakya´da tarihi Uzun Çarşı´da esnafı gezdi; gezi sırasında bir esnaf Tüfenkci´ye ´Antakya kundurası´, başka bir esnaf da ´el yapımı bıçak takımı´e hediye etti.
Uzun Çarşı ziyaretinde restorasyonu tamamlanan tarihi Kurşunlu Han´ı da gezen Tüfenkci, Ahmediye Cami Meydanı´nda esnafa seslendi. Tüfenkci, buradaki konuşmasında özetle şunları söyledi: 'Esnafımız bu ekonominin temel omurgalarından biridir. Esnaf kardeşimiz hep huzurdan, barıştan yana oldu. Aş ve iş derdinde oldu. Bizim derdimiz de esnafın işini, aşını büyütmek. Huzurun olmadığı yerde ticaret de olmaz. Huzur olmazsa, kazandığınız paradan da haz, tad almazsınız. Esnafa her türlü desteği verme noktasında neler yapabileceğimiz konusuyla ilgili önerilerinizi hayata geçirmek istiyoruz. Hatay, bölgenin parlayan yıldızlarından biri. Çok değil, 5-6 yıl sonra farklı bir Hatay´ı göreceğiz. Gerek yatırımlarımızla, organize sanayilerimizle, gerek sınır kapılarımızdaki bu sıkıntıları kısa zamanda çözerek, Hatay hak ettiği yere gelecek. Bundan da esnaf kardeşlerimiz faydalanacak. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece yapamayacağımız hiçbir şey yok.'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Hatay Valisi Ata, Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu ve Orhan Karasayar ile birlikte Uzun Çarşı esnafına karanfil dağıttı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci´nin ziyaret ve toplantılarına AKP´li belediye başkanları, AKP Hatay İl başkanı Ahmet Atıç ve ilçe başkanları da katıldı.
Antakya Belediyesi tarafından hazırlanan aşureyi esnafa ikram eden Tüfenkci, Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı´nda (YİKOB) düzenlenen esnafla istişare toplantısına da katıldı. Antakya programında Hatay Valiliğini de ziyaret eden Tüfenkci, vali Erdal Ata ile bir süre basına kapalı görüştü. Tüfenkci, esnafla istişare toplantısında, esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorularını da yanıtladı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00