Hatay´ın da arasında bulunduğu yeni katılımlarla, 72 ülkeden 188 şehire ulaştı. Hatay, Yaratıcı Şehirler Ağı´na gastronomi alanında girdi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, UNESCO´nun Hatay kararıyla şu değerlendirmeyi yaptı: 'Hatay mutfağı dillere destan lezzetleriyle bu ödülü hak ettiğini kanıtlamış oldu. Yol, asfalt, parke, park bahçe gibi rutin işler her ilin kendine özgü çalışmaları olduğu gibi herkes tarafından yapılabilir ve orada yaşayan vatandaşlar tarafından kabul görür. İli, dünya markası haline getirdiğiniz zaman bu ülkenizin tanıtımına katkı sağlayacağı gibi o ilin esnafına, turizmine ve halkına katkı sağlayacak ve diğer illerden farklılığınızı gösterecektir. Farklı medeniyetlerin tadını, hikâyesini içinde barındıran yemeklerimizi tanıtmamız hepimizin görevi. Biz de bu görevi yerine getirmek için üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yapıyoruz. Bu ödülün kültürel turizmimize renk katarak şehrimize pozitif etki edeceğini düşünüyorum.'
CHP Hatay İl başkanı Mehmet Güzelmansur, 'Hatay, yüzyıllar boyu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmakla beraber her türlü din ve inançtan insanın barış, huzur ve hoşgörü temelinde kardeşçe yaşadığı kadim bir kenttir. İlimizin sanayi, ticaret vb. sektörlerde gelişiminin yanı sıra kültür ve turizmimize yönelik sosyal- kültürel anlamda ilerlememiz de gerekmektedir. Geldiğimiz süreçte Hatay Büyükşehir Belediyemizin yoğun çalışmaları ve üstün gayretleri sonucu ilimize kazandırılan EXPO 2021´den sonra UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı´na 64 şehir arasına dahil olmaya hak kazanan Hatay´ın Dünya Gastronomi Şehri statüsünü alması şehrimizin vizyonu ve gelişimi açısından son derece önemlidir. Hatay´ın Unesco tarafından Gastronomi alanında Yaratıcı Kentler Ağı´na alınması ilimizin gelişimini olumlu anlamda desteklemekle beraber şehrin tanıtımı ve turizmine katkı verecektir. Dünya Gastronomi Şehri unvanı Hatay´a hayırlı olsun' açıklamasnı yaptı.