‘Hatay Günleri´ artık valiliğin

Hatay Günleri, Hatay Gastronomi Günleri ve benzer isimlerle Hatay Valiliğinin izni dışında artık etkinlik düzenlenemeyecek.

GÜNCEL 20.09.2019 10:00:37 0
‘Hatay Günleri´ artık valiliğin

Antakya/SES

 Tanıtım çalışmalarının daha etkin ve profesyonelce yürütülmesi için öncelikle Hatay Günleri, Hatay Gastronomi Günleri gibi benzer isimler altındaki tüm faaliyetlerin Patent Enstitüsü´nden tescilini yaptırdıklarını belirten Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Hatay Valiliğinden izin almadan bu ve benzeri isimler altında bir etkinlik düzenleme şansına sahip değil. Bunun önünü kapatmış olduk” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın katılımıyla, 26 Eylül´de Maltepe´de başlayacak “İstanbul´da Hatay Tanıtım ve Gastronomi Günleri” etkinliğinin tanıtım ve start programı gerçekleştirildi. Vali Doğan, programın valiliğin koordinasyonuyla hayata geçirildiğini hatırlatarak, alanda turizm ve gastronomi olarak 2 çatır oluşturulacağını, Hataylı olmayan hiçbir firmaya yer verilmeyeceğini söyledi. Doğan, “Evet bu firma Hatay´ı temsil edebilir.´ dediğimiz firmaları götürüyoruz. Belki bundan dolayı eleştiri alabiliriz. Bazıları ticaret yapmak istiyor olabilir ama biz Hatay´ı tanıtmak istiyoruz” dedi.

İsim hakkı artık valiliğin
Çalışmaların yaklaşık 5 aydan bu güne sürdürüldüğünü, Hatay Günleri, Hatay Gastronomi Günleri gibi benzer isimler altındaki tüm faaliyetlerin Patent Enstitüsü´nden tescilini yaptırdıklarını, bundan sonra Hatay Valiliği´nin izni dışında bu isimle etkinlik düzenlenemeyeceğini de söyleyen Vali Doğan, bunun “Hatay markasını´ taşıma sorumluluğunu da yüklediğine dikkat çekti. Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabii bunun sonucunda üzerimize bir yükümlülük, bir sorumluluk almış olduk. Bu vesileyle odalarımızla, belediyelerimizle, kaymakamlıklarla, diğer STK´larımızla bir araya gelerek Hatay markasını iyi temsil edebilmek anlamında İstanbul´da böyle bir etkinlik gerçekleştirmeyi ve bunun organizesini de fiilen Ticaret Odası, Esnaf Odası, Belediyeler ve Valilik ile birlikte yapmayı taahhüt ettik. Dört beş aylık uzun bir çalışma ve hazırlık döneminden sonra bugün heyeti yolcu edeceğiz ve 26 Eylül´de de İstanbul Maltepe´de etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Hatay yüksek marka değeriyle insanların ilgisini çeken bir şehir, ancak insanların beklentilerini karşılayabilmek de çok önemli. İnsanların şehrimizden hüsranla ayrılmamaları için sorumluluk makamında olan tüm yetkililerin bunu iyi bilmesi lazım ki insanlar yeniden gelme isteğiyle şehrimizden ayrılsınlar. Bunu çok önemsiyoruz.”

Vali Doğan, odalar, belediyeler, kaymakamlıklar ve STK´ların desteğiyle gerçekleştirilecek ‘İstanbul´da Hatay Günleri programına katılacak firmaların seçiminde titiz yaklaşılacağını da belirtti. Bu konuda eleştiri yapılabileceğini ancak hedeflerinin tanıtım olduğunu kaydeden Vali Doğan, “Bu program tamamen Valiliğimizin koordinesinde, sorumluluğunda diğer kurumlarla birlikte koordineli bir şekilde organize edilmiştir. Ben çok başarılı olacağını düşünüyorum. Çok ciddi bir çalışma oldu. İki çadır oluşturuldu. Bu çadırlardan bir tanesi turizm ve tanıtma çadırı diğeri ise gastronomi çadırı oldu. İkisini birbirinden ayırmış olduk. Dolayısıyla Hatay´ın en iyi firmalarını götürmeye çalışıyoruz. Orada Hataylı olmayan hiçbir firmaya, hiçbir şekilde yer vermedik. Oraya giden firmaların tamamı esnaf odaları, ticaret odaları, belediye ve kaymakamlık tarafından onaylanmıştır. ‘Evet bu firma Hatay´ı temsil edebilir.´ dediğimiz firmaları götürüyoruz. Belki bundan dolayı eleştiri alabiliriz. Bazıları ticaret yapmak istiyor olabilir ama biz Hatay´ı tanıtmak istiyoruz. Hatay´ı tanıttığımız takdirde ticaretimizin de daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu amaçla yola çıktık” diye konuştu.

“Güvenlik sorunu aşıldı”
Hatay´ın artık güvenlik sorunu yaşamadığını da sözlerine ekleyen Vali Doğan, kültür ve turizm faaliyetlerine yönelik gerçekleşmeleri paylaştı. Vali Doğan, şunları kaydetti: “Önemli bir sorun olan güvenlik sorunu ki Hatay bugün itibarıyla bu sorunu aşmıştır. Hatay´a gelen insanların artık Hatay´ın sokaklarında, caddelerinde gezerken bir güvenlik sorunu yaşamadıkları aşikârdır. Bu güvenlik sorununun ortadan kalkmasıyla birlikte de insanlar, özellikle de hafta sonları akın akın Hatay´a gelmektedir. Katkı olması için her hafta Hatay Valiliği olarak Medeniyetler Korosu konserlerini Kültür Müdürlüğünde başlattık. Medeniyetler Korosu´nun Hatay´ı, Hatay´ın kültürünü, tarihini ve sosyolojik yapısını yansıtma anlamında çok ciddi bir katkısı var. Dolayısıyla bu koronun devamından yanayız. Yine turizm faaliyetlerini canlandırma anlamında yapılması gereken faaliyetler neyse onları da yapıyoruz.”

Kamulaştırılan eski Meclis Binası´nın kültür sanat merkezi olarak faaliyete geçirileceğini, Adalı Konağının Gastronomi Mutfak Sanatları Merkezi olarak düzenlenerek hizmete sunulacağını hatırlatan Vali Doğan, turizmden ciddi pay alma iddiasını vurguladı. Hatay Günlerine katılacak firmaların seçiminde de bu yönden gösterilen titizliğe işaret eden Doğan, şöyle konuştu: “Birlikte gideceğiz, orada tarihimizi, kültürümüzü, turizmimizi tanıtacağız ve Hatay´a daha çok insanı davet edeceğiz. Hatay´da daha çok insanı misafir etmek için çaba sarf edeceğiz. Bu niyetle yola çıktık.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00