Hatay Günleri sona erdi

Hatay Günleri sona erdi

Hatay Valiliği ve Hatay Birlik Vakfı işbirliğiyle Ankara´da düzenlenen 7. Hatay Günleri önceki gün sona erdi. Birçok belediye ve kuruluş Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte stand açtı.

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Belediyesi standının etkinliğe katılan protokol ve vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Günlerinde kentin tanıtımının en iyi şekilde yapıldığını belirtti. Hatay bölgesinin zenginliklerinin Ankara´da tanıtıldığını anlatan Dingil, 'İskenderun´un tanıtımına büyük önem veriyoruz. Kentin güzelliklerini sergilemek için ve şehrimizi daha iyi tanıtalım düşüncesiyle böyle bir organizasyonda yer aldık. Hatay Günlerine yerli yabancı birçok ziyaretçi geliyor. Etkinliğe gelen vatandaşlar İskenderun´u merak ediyor. Bizler de gelen konukları kente davet ederek misafirlerimize içerisinde tanıtım CD, broşür, kitapçık, belediyenin faaliyetlerini anlatan dergi ve çeşitli hediyeler bulunan çantamızı hediye ediyoruz.” dedi. Dingil,” Hatay´daki en zor şartlarda dahi birbirini sevme, birbirini anlama kültürünü Ankaralılarla tanıştırdık. Hatay´da bunun altyapısı çok. Hatay´da bütün dinlere mensup insanlar huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır ve yaşamaya da devam edecek. Bizler de Hatay´ın barışına, hoşgörüsüne, sevgisine ve muhabbetine katkı sunmaya birlikte devam edeceğiz. İskenderun´daki bu kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyoruz. Şuan Dünyanın en büyük ihtiyaç duyduğu barış ve huzur ortamı İskenderun´da var. Gelsinler kentimizi görsünler. En büyük zenginliğimiz işte budur. Sanayi, turizm, deniz doğal güzellikler bunlarda ayrı bir güzellik. Bütün bunları birleştirdiğimizde insanları buralara çekebilirsek inanılmazları gerçekleştirebiliriz. Tek amacımız bu' açıklamasında bulundu.
Başkent´te Hatay Günleri etkinliğinde stand açan Arsuz Belediyesi de yörenin tarihi ve kültürel güzelliklerini,e Meryem Ana´nın Efes´e giderken yıkandığı yer olarak rivayet edilen, Meryem Ana Havuzu olarak da bilinen “Seydi”yi standına taşıdı.
Samandağlı sanatçı Semir Yalçın da Arapça ve Türkçe seslendirdiği şarkılarla etkinlikte yer aldı. Yerel sanatçılar, Kumlulu Apo, Asım Kuzuluk ile birlikte sahne alan Semir Yalçın, Hatayın renklerinin müzik alanında yansıtılmasının evrensel değerlere, barış, kardeşlik, huzur ortamına katkı verdiğini ifade etti. Başkent´te Hatay Günleri etkinliği kapsamında Antakya Medeniyetler Korosu da bir konser verdi. Ankara MEB Şura Salonu´nda düzenlenen konsere Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı da katıldı.
Samandağ Belediyesi standında, SODEM tarafından ödüle layık görülen Kozanın İpeğe Heyecanlı Yolculuğu Projesini tanıtmak amacıyla kurulan ipek dokuma tezgahı da yer aldı.

'Hatay´ı yaşattık'
31 Ekim -04 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Hatay Günleri´ni değerlendiren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Ankaralı vatandaşlarımıza ve Hatay´a hasret kalan hemşerilerimize bir nebze de olsa Hatay´ı yaşatmak adına elimizden geleni yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı. Belen Belediye Başkanı Vurucu, “Belen Belediyesi olarak ilçenin öne çıkması, kültürünün ve Belen´e has lezzetlerin tanıtımı için, iyi bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Stant çalışması, misafirler için hazırladığımız ikramlar ve ilçenin hizmet kartelâsı adına Belen nasıl bir yer, sorusuna en net cevabı verebileceğimiz çalışmalar yaptık. Dört gün boyunca burada da Ankaralılarla buluşmak bizim içinde heyecan vericiydi” açıklamasını yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi de Hatay´ın yöresel ürünlerinin, lezzetlerinin ve değerlerinin tanıtıldığı etkinliğe katıldı. HBB yetkilileri, etkinlikte künefe, tepsi kebabı, kuzu çevirme, içli köfte (oruk) gibi yemekler ve zeytinyağı, nar ekşisi, peynir, salça gibi Hatay´a özgü yöresel ürünlerin tanıtıldığı ifade etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), alanında kurduğu stantlarla kent ve ilde yapılan hizmetlerin tanıtımının yapıldığını belirtti.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25