Hatay´da AKP dışındaki çevrelerin büyük oranda desteğini alarak sürdürülen ‘Hatay Hakkını İstiyor´ imza kampanyasıyla başlayan atışma, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci´nin, yeniden ‘siyasi kampanyadır´ değerlendirmesiy
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın imzasıyla 23 Temmuz´da başlatılan ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor´ kampanyasının siyasi bir kampanya olduğunu belirterek eleştirilerde bulunan Kimyeci, 3,5 yıllık dönemde Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin, Antakyalıların ve Hataylıların hizmet beklentilerine cevap veremediğini savundu, “Asıl, Hatay halkı Lütfü Savaş´tan hakkını istiyor” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin bu süreçte rutin hizmetlerinin dışında ‘elle tutulur, gözle görülür, vizyonu olan, doğru düzgün hiçbir hizmet ve projeyi´ gerçekleştiremediğini, buna mukabil 1 katrilyonluk bütçesi olan Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin kaynaklarını heba ettiğini, bütçe ve kaynakların har vurup harman savrulduğunu, Antakya ve Hatay halkına hizmet olarak dönmediğini öne süren Kimyeci´ye göre “Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı projeler batıyor, bir türlü çıkamıyor.”
Antakya Belediyesi´nden gönderilen yazılı açıklamada, sadece Antakya Belediyesi´nin 3,5 yıllık dönemde yasal kesinti ve paylardan Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne yaklaşık 141 trilyon para aktardığı ifadesine de yerilen yazılı açıklama Başkan Kimyeci, “Büyükşehir Antakya´ya hangi hizmeti yaptı? Milletimiz adına bu kaynakların Antakya´ya hizmet olarak dönmesini talep ediyoruz” ifadesini belirtti.
Lütfü Savaş´ın teşvik ve yatırımda Hatay´ın 5.bölgeye alınmasına yönelik başlattığı kampanyayı da eleştiren Kimyeci, şunları paylaştı: “Yatırım teşvik programıyla ilgili yalan yanlış şeylerle algı oluşturmaya çalışılıyor. Teşvik yasası ve kriterler zaten belirli. Kriterlerin başında da o İlin vergi gelirleri ve fert başına düşen Gayri safi milli hasılası geliyor. Gerçek şu ki, eğer yapılan yatırım öncelikli bir yatırım ise bölgeler arasında farklılık göstermez. Eğer yapılan yatırım ilgili ilin Organize Sanayi Bölgesi sınırları dâhilinde yapılıyorsa, bir alt bölgenin imkânlarından zaten yararlanılabilir. Örneğin Hatay 4.bölgede, ancak eğer yatırım Hatay Organize Sanayi bölgesinde yapılacak olursa, zaten 5.bölgenin teşvik ve yatırımlarından yararlandırılır. Vergi muafiyeti % 35 değil, % 40 olarak yatırımcıya fayda sağlar. Piyasanın ihtiyacı olan ürünü yaptığınızda, OSB´lerde yatırımcı şu anda Hatay´da teşvikten zaten en üst seviyede yararlanıyor. Hal böyle iken Büyükşehir Başkanı çıkıyor, kendi beceriksizliklerini, hizmet ve yatırım yapmadaki eksikliklerini, Hatay halkının gerçek gündemini, hizmet beklentilerini bir tarafa bırakıyor, ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor´ kampanyası başlatıyor. Asıl olan ‘Hatay Halkı Lütfü Savaş´tan kaynakları akılcı kullanmasını, iflasın eşiğinde olan Büyükşehir Belediyesi´ni akılcı idare etmesini, delik deşik tozdan topraktan geçilmeyen yolunun asfaltlanmasını, çeşmeden suyunu akıtmasını, memlekete devasa parklar, yeşil alanlar kazandırmasını, metrobüsler, tranmaylar yapmasını bekliyor.”
9660,53%1,16
34,59% 0,13
36,29% 0,82
2982,40% -0,75
4956,70% -1,49