Hatay heyeti kurultayda
CHP Genel Merkezi´nin 26-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği Adalet Kurultayı´na partili beleriye başkanları Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yam
İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile ilçe başkanlarının da katıldığı kurultayda partinin değişik kademelerindeki yetkililerle de biraraya gelme imkanı buldu.
Nehir: Her alanda adalet için kurultaydayız
26-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Adalet Kurultayı´na Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Belediye Meclis Meclis Üyesi Berna Kaplan, Ahmet Kaplan´la birlikte katılan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kurultay değerlendirmesinde “Mahkemede, devlette, seçimde, eğitimde, geçimde, inançta, yaşamda ve medyada adalet için Adalet Kurultayı´ndayız. Mücadelenin, bağımsızlığın, zaferin kalbinde, Çanakkale´de buluştuk. Vicdanı adalet yolunda birleşmiş yürekler hak, hukuk, adalet için biraraya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gerçekleşen Adalet Kurultayı´nın ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sunacağına inanıyorum” dedi. Nehir, “Mahkemede, Devlette, Seçimde, Eğitimde, Geçimde, İnançta, Yaşamda ve Medyada ADALET için Adalet Kurultayındayız. Mücadelenin,bağımsızlığın, zaferin kalbinde, Çanakkale´de buluştuk. Vicdanı adalet yolunda birleşmiş yürekler hak,hukuk,adalet icin biraraya geldi. CHP Genel Başkanı sn.Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gerçekleşen adalet kurultayının ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sunacağına inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.
Anıt´a bir tuğla da Çekin´den
Çalışmaları kapsamında 8 Panel, 77 çalıştay gerçekleştirilen 4 günlük Adalet Kurultayı´na CHP´nin Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin de katıldı. Adalet taleplerine, Imza Duvarı´na bir imza atarak Arsuz adına destek veren Çekin, Adalet Anıtı´na da bir tuğla koydu.
‘Öneriler sıralandı´
Hatay milletvekili Serkan Topal da, Çanakkale´de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı´na ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Topal, “Dört gün süren Adalet Kurultayı çalışmaları kapsamında 8 Panel, 77 çalıştay gerçekleştirdik. 4 gün boyunca on binlerce insan kurultayımızı takip etti. Yüzlerce konuşmacı görüş ve önerilerini sıraladı. Paneller ve çalıştaylarda dile getirilen çözüm önerileri önümüzdeki süreçte partimiz tarafından yayınlanarak kamuoyu ile paylaşılacak. Adalet Yürüyüşü sonrası gerçekleştirdiğimiz Adalet Kurultayı Türkiye´de insanımızın hava gibi, su gibi adalete gereksinim duyduğunu gösterdi. Kurultayımıza ilginin artması ve yoğun bir katılımın gerçekleşmiş olması, iktidar çevrelerinde rahatsızlığa yol açtı ve kurultayımızı değersizleştirmeye dönük karalama girişimlerine tevessül ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi´nin örgütleri, belediyeleri ve üyeleri kendilerine yakışır biçimde başından sonuna kurultay çalışmalarımıza omuz verdiler. Toplumun farklı kesimlerinden katılımcılar ile ülkemizde hayatın her alanında egemen olan adaletsizlikler hakkında görüş ve önerilerini projelerini ortaya koydular. Son derece verimli ve ülkenin önünü açacak bir birliktelikle çalışmalarımızı noktaladık.” dedi. CHP milletvekili Topal, CHP Genel Başkanı Sayın, Kemal Kılıçdaroğlu´nun ‘Adalet Kurultayı Sonuç Bildirgesi´ni´ kamuoyu ile paylaşması ile 4 günlük çalışmalarımızı tamamlayarak seçim bölgelerimize gitmek üzere, Çanakkale´den ayrıldık” dedi. Kurultayın sonuç bildirgesi iseCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklandı. Bildirgede, “Adalet Mücadelesi Meşrudur. Devlet, yurttaşlarını huzur, güven ve refah içerisinde yaşatmakla yükümlüdür. Bunun yolu adaletten geçer. Adaletten sapan iktidarlara karşı halkın hak, hukuk, adalet ve özgürlük mücadelesi meşru bir mücadeledir.Herkes adil bir siyasal-toplumsal düzende yaşama hakkına sahiptir. Devlet kişinin ekonomik, toplumsal ve siyasal düzenden adaletli olarak pay almasını ve yönetime katılma olanaklarını sağlamakla yükümlüdür.Bugün Türkiye´de adalet hakkı sistematik olarak ihlal Eeilmektedir” denildi.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,88% -0,07
-
GRAM ALTIN
7261,05% 0,77
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00




