Tarih: 09.04.2019 11:16

Hatay Milletvekillerine ´oy nöbeti´

Facebook Twitter Linked-in

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve Serkan Topal da İstanbul´da görev yapan milletvekilleri arasında yer aldı. Hatay Milletvekili Serkan Topal Beykoz´da, Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir ve Mehmet Güzelmansur da Esenler´de, Hatay Milletvekili Suzan Şahin de Kâğıthane´deki sayımlarda görev yaptı. Arsuzlu, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de İstanbul´daki sayımda oy nöbetine katılan milletvekilleri arasında yer aldı.
Oy çuvallarının üzerinde fotofraf çektiren ve daha sonra Gaziosmanpaşa´da da görev yapan milletvekili Güzelmansur, sosyal yaplaşım sitesinden yaptığı açıklamada, 'İstanbul Esenler´deyiz, oy çuvallarına, emanetlerinize, gözümüz gibi bakıyoruz. Her bir oy pusulası bizim için kutsal.' ifadesine yer verdi. Güzelmansur, başka bir paylaşımında da 'Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu´nda demokrasi nöbetindeyiz. Halkın iradesine saygı duyulmalıdır. Yalan algılara karşı sonuç ortadadır. Ekrem İmamoğlu gönüllerin şehri İstanbul´un başkanıdır' ve 'Ekrem İmamoğlu mazbatasını alıncaya dek, oy nöbetimiz sürecek.
Kazanılmış bir seçimi feda etmeyeceğiz' değerlendirmelerini yaptı.
Milletvekili Serkan Topal, sosyal paylaşım sitesinden 'İstanbul Beykoz´dayız. Seçim sandıklarının güvenliğini korumak ve halkımızın iradesine sahip çıkmak üzere nöbetteyiz' ifadesini paylaştı.
Hatay Milletvekili Şahin de şu mesajı paylaştı: “Kağıthane sandıklarındaki geçersiz oy sayımı devam ediyor. ‪Saat 23.30 itibariyle İstanbul´da son durum şöyle:‬ ‪Sayımı biten sandık oranı ‬yüzde ‪62. ‪Fark 17.941‬‬'
Hatay eski Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvcenlik eski Bakanı Nihat Matkap da CHP adayı İmamoğlu´na destek vermek için İstanbul´a gidenler arasında oldu. Matkap, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamasunda şunlara yer verdi: 'Cumhuriyet Halk Partililer, İstanbul seçmeninin hakkını yedirmemek için İstanbul BŞB Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun yanında kenetlenmiş halde.'
Matkap, sosyal paylaşım sitesindeb daha önceki açıklamasında ise 'R.Tayyip Erdoğan seçim öncesinde partili arkadaşlarına; Unutmayınız İstanbul´da teklersek Türkiye´de tökezleriz, İstanbul´da metal yorgunluğu olursa Türkiye´de paslanırız demişti. Tökezleme ve paslanmaya çoktan başlamışlardı ama göremiyorlardı. 31 Mart´ta gerçekle yüzleştiler' görüşünü paylaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —