Tarih: 14.09.2024 13:10

Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu: Çocuklarımızı koruyamıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Hatay Barosu Kadın Komisyonu yönetici ve üyeleri, Diyarbakır’da yaşanan ve 8 yaşındaki 'Narin' adlı kızın öldürülmesi olayında sessiz kalınmayacaklarını, basın açıklamasıyla duyurdu. Hatay Barosu Başkanı Erhan Nizamoğlu’nun da katılımla destek verdiği basın açıklamasında, baronun kadın komisyonu, 21 Ağustos tarihinden beri kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra defalarca aranan dere yatağı kenarında bulunduğunu anımsattı.

Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu, açıklamasına "Gerek iç hukukta gerekse uluslararası sözleşmelerde çocukların temel haklarının korunması çocuklara yönelik her türlü şiddeti önlenmesi ve yaşam haklarının korunmasını devlete bir sorumluluk olarak yüklemiştir. Biz hukukçulara düşen toplumsal sorumluluk, takipçisi olmaktır. Sorumluluk bilincimizle bugün bir araya geldik" görüşünü belirtti.

“Sorumluluğumuzun farkındayız, davanın takipçisi olacağız”

2023 Adalet Bakanlığı verilerine göre, savcılıklara giden çocukların cinsel istismarı dosya sayısının 66.138, dava sayısının ise 14.919, aile içinde üstü örtülen istismarın sayısının da bilinmediğini ifade eden Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu veriler gösteriyor ki çocuklarımızı koruyamıyoruz. istismara uğrayan kamuoyunda gündem olan yaşam Hakkı elinden alınan her çocuğun hikayesi bize çocuk koruma sisteminin çocuklara yönelik ve çocukları da ilgilendiren konulardaki politikaların eksikliklerini, zayıflıklarını, yanlışlıklarını göstermekte aynı zamanda çocukları koruyacak ve sistem için neler yapılması gerektiğini göstermektedir. Her bir çocuğun hikayesi aynı zamanda iktidara tüm devlet kurumlarına ,buralarda görevli olanlara, örgütlü kurumlara, çocuk alanında çalışan örgütlere sorumluluklarının ne kadar hayatı olduğunu da hatırlatmaktadır. Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve Narin Güran özelinde takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —