Tarih: 16.04.2023 18:25

Hatay Havaalanına gelişler seçim sonrası

Facebook Twitter Linked-in

Depremden sonra yayımlanan NOTAM kapsamında Hatay'a gelişte yolcu kabul edilmeyen Hatay Havalanı için 17 Mayıs ve sonrası için bilet satışı yapılıyor. Hatay çıkışlı biletleme ise devam ediyor. Ancak, Hatay çıkışlı uçuş iptallerinin yaşandığı, yolcuların Adana’ya yönlendirildiği şikayetleri devam ediyor.

‘Hatay Havalimanı pistinin, ticari yolcu taşımacılığını kaldıramayacak durumda olduğu, ticari yolcu uçuşlarının seçimlerden sonraya ertelendiği’ iddialarına sosyal medya hesabından yanıt veren Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, deprem bölgesine uçuşlarda bir aksama olmadığını, 550 TL'lik sabit fiyat ile uçuşların sürdüğünü bildirdi. Ekşi, depremden sonra yayımlanan NOTAM kapsamında Hatay'a gidişte yolcu kabul edilmediğini, Hatay çıkışında ise yolcu alındığını bildirdi.

Ekşi’nin açıklaması şöyle:
Sosyal medyadan gelen bazı sorulara istinaden:

1-Deprem bölgesine uçuşlarımız aksamadan ve sabit  550TL fiyat ile sürdürülmektedir. İmkanlar ölçüsünde ek seferler de konulmaktadır.

2- Hatay'a da bu çerçevede seferlerimiz aksamadan devam etmektedir. ++

3- Hatay'a 16 ŞUBAT tarihinden itibaren DHMİ'nin yayımladığı NOTAM sebebi ile gidişte yolcu alınmamaktadır. (sadece insani ve kurtarma amaçlı yolcular hariç) Hatay çıkışında ise normal yolcu alınmaktadır.)

4- Örneğin 17 Nisan pazartesi Hatay' dan 7 seferimiz bulunmaktadır.

Depremde pist zarar görmüştü

Hatay Havalimanı, depremler sonrası 3 kilometrelik pistin 35 ayrı noktasında oluşan parçalanmalar ve yarıklar, terminal binasındaki hasar nedeniyle uçuşlara kapatılmıştı. 10 Şubat’ta alt yapı çalışmaları ve Hatay'da depremden hasar gören havalimanı pistine ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pist şu an tamir ediliyor" demişti.

DHMİ koordinasyonunda İGA ile işbirliği halinde onarım süreci sürdürülmüş, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü de önemli bir hafriyat çalışması yapmıştı.

Eroğlu: Havaalanı için büyük baskı geldi

Öte yandan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Orman Bakanı olduğu dönemde, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Hatay Havalimanı’nın yapılmaması yönünde görüş bildirdiğini belirtmiş, havaalanının baştan sona yeniden incelenmesinde fayda olduğunu da vurgulamıştı.

Hatay Havaalanı konusunda bakanlığı döneminde DSİ’den görüş istendiğini hatırlatan eski bakan Eroğlu, şunları ifade etmişti: “Esasen biz de burada havaalanı yapılmasının uygun olmadığını belirtmiştik yani. Onu da açıkça ifade edeyim. Ama Antakya'dan çok büyük baskı geldi. ‘Biz İskenderun tarafına havaalanı istemiyoruz , bu tarafa istiyoruz mutlaka’ diye. Dolayısıyla, sosyal baskı neticesinde oraya havaalanı yapıldı. Buna özellikle dikkat etmek lazım.”

Hatırlanacağı gibi Açılışı 9 Aralık 2007’de hizmete açılan, 20 Haziran 2008 tarihinde Uluslararası Hava Hudut Kapısı olarak ilan edilen Hatay Havalimanının yeni iç ve dış hatlar terminal binasının yapımı, 8 Mart 2011 tarihinde tamamlanmıştı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —