Hatay havalimanı ve Belen geçidini sordu
CHP Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Belen Geçidi ve Hatay Havalimanında yaşanan sorunları sordu.
TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, Hatay-Belen geçidinde yaşanan trafik sıkışıklığının giderilmesi için alternatif bir geçiş güzergâhı çalışmasının olup olmadığını soran Mullaoğlu, Hatay halkının Belen geçidinde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.
Mullaoğlu, Hatay Havalimanında uçuşların sık sık iptal edildiğini ve vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, Havalimanındaki sorunların neler olduğunu, giderilmesi için ne gibi çalışmaların yapıldığını, bağlantı yolları ile birlikte sorunların ne zaman çözüleceğini ve uçuş sayılarının artırılıp artırılmayacağının yanıtlanmasını istedi.
Mullaoğlu, “6 Şubat depremleri sonrası Hatay ilimizde büyük bir yıkım yaşanmıştır. Birçok üstyapının yanı sıra ulaşım yollarımız ve Hatay havalimanımızda depremlerden olumsuz etkilenmiştir. Yaraların sarılmaya ve şehrin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı bu süreçte
uzun yıllardır devam eden Belen geçidi trafik sıkışıklığı sorunu ve havalimanımızda giderilemeyen bazı sorunlar ile deprem sonrası havalimanı bağlantı yollarında oluşan hasarlar bölge halkımızı sıkıntıya sokmaktadır” dedi.
Mullaoğlu, şu soruları yöneltti:
“Hatay halkının ulaşım sıkıntılarının çözünü için yıllardır sorun yaşanan Hatay-Belen geçidi için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Belen geçidinin sağlıklı bir trafik akışına kavuşturulması amacıyla alternatif geçiş güzergâhı oluşturulmasına yönelik başlatılmış bir ihale süreci var mıdır?Sık sık uçuşları iptal edilen Hatay Havalimanımızın uçuşlara engel olan sorunları nelerdir? Bu sorunların giderilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Havalimanı bağlantı yollarının onarımına ilişkin bir girişiminiz var mıdır? Sorunların giderilmesi sonrasında Hatay Havalimanında uçuş sayılarının artırılmasına yönelik bir planlamanız var mıdır?
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16142,04%0,11
-
DOLAR
44,37% 0,06
-
EURO
51,40% 0,20
-
GRAM ALTIN
6351,10% -1,13
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00




