Hatay havalimanı ve Belen geçidini sordu

Hatay havalimanı ve Belen geçidini sordu

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Belen Geçidi ve Hatay Havalimanında yaşanan sorunları sordu.

TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, Hatay-Belen geçidinde yaşanan trafik sıkışıklığının giderilmesi için alternatif bir geçiş güzergâhı çalışmasının olup olmadığını soran Mullaoğlu, Hatay halkının Belen geçidinde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Mullaoğlu, Hatay Havalimanında uçuşların sık sık iptal edildiğini ve vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, Havalimanındaki sorunların neler olduğunu, giderilmesi için ne gibi çalışmaların yapıldığını, bağlantı yolları ile birlikte sorunların ne zaman çözüleceğini ve uçuş sayılarının artırılıp artırılmayacağının yanıtlanmasını istedi.

Mullaoğlu, “6 Şubat depremleri sonrası Hatay ilimizde büyük bir yıkım yaşanmıştır. Birçok üstyapının yanı sıra ulaşım yollarımız ve Hatay havalimanımızda depremlerden olumsuz etkilenmiştir. Yaraların sarılmaya ve şehrin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı bu süreçte
uzun yıllardır devam eden Belen geçidi trafik sıkışıklığı sorunu ve havalimanımızda giderilemeyen bazı sorunlar ile deprem sonrası havalimanı bağlantı yollarında oluşan hasarlar bölge halkımızı sıkıntıya sokmaktadır” dedi.

Mullaoğlu, şu soruları yöneltti:

“Hatay halkının ulaşım sıkıntılarının çözünü için yıllardır sorun yaşanan Hatay-Belen geçidi için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Belen geçidinin sağlıklı bir trafik akışına kavuşturulması amacıyla alternatif geçiş güzergâhı oluşturulmasına yönelik başlatılmış bir ihale süreci var mıdır?Sık sık uçuşları iptal edilen Hatay Havalimanımızın uçuşlara engel olan sorunları nelerdir? Bu sorunların giderilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Havalimanı bağlantı yollarının onarımına ilişkin bir girişiminiz var mıdır? Sorunların giderilmesi sonrasında Hatay Havalimanında uçuş sayılarının artırılmasına yönelik bir planlamanız var mıdır?



Anahtar Kelimeler: Hatay havalimanı Belen geçidini sordu

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00